VisitWallonia.be lanceert nieue digitale pass

Om het toerisme in eigen land en dan meer bepaald in Wallonië een extra boost te geven, lanceert VISITWallonia.be een nieuwe digitale Pass. De Pass is bedoeld als een soort kortingskaart om toeristen het hele jaar door voordelen en seizoensgebonden acties aan te bieden.

Eén Pass, vele voordelen: Na het succes van een Pass ter waarde van 80 euro twee zomers terug, stelde Waals minister Valérie De Bue een nieuwe formule voor: een digitale Pass die je via een applicatie op je smartphone kan raadplegen, de VISITWallonia.be Pass. Door promoties en kortingen aan te bieden op deze Pass kan VISITWallonia het toeristische aanbod in Wallonië diversifiëren en beter integreren. De Pass biedt de toerist de kans om de verschillende regio’s tegen interessantere prijzen te ontdekken. Dat kan gaan van een procentuele korting tot bijvoorbeeld een derde overnachting gratis.

Eén Pass, vele partners : Dankzij de VISITWallonia.be Pass kunnen toeristische dienstverleners het hele jaar door hun aanbod in vier talen voorstellen aan een waardevol publiek. Het aanbod van partners is bovendien zeer divers. Bekende spelers zoals de Grotten van Han passeren de revue maar ook lokale initiatieven maken er deel van uit.  Tot nu toe heeft de Pass al meer dan 300 aanbiedingen. Van hotels tot kajakverhuur, de mogelijkheden zijn legio. Het aanbod van kortingen en promoties zal gaandeweg ook uitgebreid worden.

Afspraak online : Vanaf 1 juli kunnen geïnteresseerden de VISITWallonia.be Pass gratis downloaden op hun smartphone in de vorm van een digitale “Progessive Web App” applicatie.  Houders van een Pass kunnen dan de verschillende attracties en locaties zien die een voordeel bieden op basis van hun vakantiebestemming. Met hun unieke identificatiecode kunnen zij ook rechtstreeks online boeken bij toeristische dienstverleners die met het regionale boekingssysteem (ORC) zijn uitgerust. Zij zullen dan automatisch de korting ontvangen wanneer zij hun reservering maken.

Deze nieuwe digitale tool zal bovendien blijven evolueren. Dit najaar komen er bijvoorbeeld al lastminute aanbiedingen bij. Ook zal er vanaf juli de mogelijkheid zijn om punten te sparen bij elk gebruik van de Pass. Dit betekent nadien uiteraard nog meer voordelen voor de gebruiker. Zo kan VISITWallonia toeristen een hele reeks voordelen aanbieden en hen motiveren een uitstapje naar Wallonië in te plannen.

Het aantal gebruikers wordt trouwens niet beperkt. De VISITWallonia Pass is permanent en voor iedereen toegankelijk, ook in het buitenland. Een onmisbare tool dus om Wallonië te (her)ontdekken!