Pineau des Charentes

verovert Vlaanderen met zomerse Pineau Ginger Bliss cocktail

 

We mogen deze zomer eindelijk weer volop genieten. Festivals, zomerbars, barbecues, tuin- en strandfeestjes, … here we come! Meer dan ooit willen we onvergetelijke momenten beleven. Dit verlangen naar het simpele geluk was de inspiratie voor Pineau Ginger Bliss, een nieuwe heerlijke cocktail bedacht door bartender Rob ‘Big Daddy’ Biesmans op basis van de Franse aperitiefdrank Pineau des Charentes. Verfrissend, verrassend en tijdloos in het moment voor levensgenietend Vlaanderen. De lancering van de nieuwe cocktail wordt ondersteund door de campagne Upgrade Your Moment.

Pineau Ginger Bliss

Om tegemoet te komen aan de vraag van jonge generaties die bestaande smaken graag combineren tot iets nieuws dat beter past bij hun wereld, vroegen de producenten van Pineau des Charentes aan Rob Biesmans, één van België’s bekendste bartenders en eigenaar van de bekroonde Hasseltse cocktailbar Koks & Tales een hedendaagse cocktail te bedenken.

IPineau Ginger Bliss, de nieuwe zomercocktail

Ingrediënten voor 1 cocktail : 6 cl witte Pineau des Charentes – 1cl citroensap – 5cl ginger beer – Citroenzeste of een partje limoen – Ijs

Bereiding : Giet 6 cl Pineau des Charentes (wit) in een groot wijnglas gevuld met ijsblokjes. Voeg er 5cl ginger beer aan toe, niet te verwarren met ginger ale, en 1cl citroensap. Goed mengen en afwerken met citroenzeste of een partje limoen. Meer recepten: pineau.be/cocktails

“Het zoete van de Pineau des Charentes met de bite van de gember zorgt voor een pittige maar sparkling smaakexplosie die een kort moment een beetje langer kan laten duren,” voegt Biesmans er nog aan toe.

(Her)ontdek Pineau des Charentes op Gazon en Bocadero

Niet toevallig luidt de boodschap van de campagne Upgrade Your Moment. Deze zomer zorgt Pineau des Charentes voor onvergetelijke momenten tijdens pop-up zomerevents. Op de zomerbar Gazon in Gent werd een authentieke Franse petanquebaan aangelegd waar je je samen met vrienden kan wagen aan een partijtje jeux des boules. En op het stadsstrand Bocadero in Antwerpen wordt elke donderdag een Pineau-moment georganiseerd. Influencers zullen er via de sociale media voor zorgen dat niemand hier een moment van hoeft te missen.

Pineau des Charentes

Reeds vier eeuwen lang voegen producenten van Pineau des Charentes druivensap toe aan cognac volgens de regels van de…

Pineau des Charentes is ontstaan in de 16e eeuw en wordt vaak een versterkte wijn genoemd, maar correcter is: een drank van driekwart most (het versgeperste, maar nog niet vergiste sap van de druiven) die versterkt is met een kwart cognac. Zowel de most als de cognac moeten afkomstig zijn van dezelfde exploitatie en uit een regio die ongeveer overeenkomt met de cognacstreek om het kwaliteitslabel Appellation d’origine Contrôlée te mogen dragen. Ontdek het volledige verhaal van Pineau des Charentes, de verschillende producten en nog meer recepten op pineau.be