Vlaanderen verkiest de hipste en leukste locaties voor de Spaanse Ruedawijnen

Vanaf 10 juli 2017 start in Vlaanderen de campagne “My Favourite Rueda summer hotspot”. 25 Vlaamse horecazaken die Ruedawijnen op de kaart hebben, worden door hun klanten gesteund om de prijs van Favourite Rueda summer hotspot in de wacht te slepen. Zowel restaurants als bars, liefst met leuke terrasjes, nemen aan de verkiezing deel.

Marktleider van de Spaanse witte wijnen

Ruedawijnen doen het tegenwoordig uitstekend. En dat is eigenlijk best logisch. De wijnen uit deze Spaanse regio zijn lekker fris en strak. Je vindt ze tegenwoordig al in de goede wijnhandels en in de rekken van de belangrijkste supermarkten. Maar wie graag ook op een leuk terrasje een glaasje geniet met lekkere tapas of een uitgebreidere maaltijd, surft best even naar www.myfavourite-rueda.be. Hier staan behoorlijk wat aantrekkelijke locaties die Ruedawijnen op de kaart hebben.

Tijdens de eerste editie in 2016 werd de Hasseltse wijnbar Dito uitgeroepen tot “My Favourite Rueda Winebar” 2016. Uit alle hoeken van Vlaanderen namen trendy wijnbistro’s deel aan de wedstrijd. In 2017 wordt de wedstrijd uitgebreid naar “My Favourite Rueda hotspot”. Om jouw stem uit te brengen volstaat het om te surfen naar http://www.myfavourite-rueda.be en voor jouw favoriete Rueda hotspot te stemmen.

Verdejo, het druivenras dat Rueda zo bijzonder maakt

Belgische consumenten hechten tegenwoordig steeds meer belang aan de inhoud van de wijnen die ze proeven. En dat is logisch. De gebruikte druivenrassen bij de samenstelling van een wijn zijn vaak van doorslaggevend belang voor zijn rijpingsproces, smaak of samenhang met specifieke gerechten. In de Spaanse Ruedastreek is de verdejodruif alomtegenwoordig.

De verdejo, die alleen in Rueda zo weet te schitteren, speelt hier een steeds prominentere rol. De populariteit van de Ruedawijnen komt grotendeels door deze lokale druif, met zijn aromatische kracht en goede zuren. De verdejo levert wijnen op met een krachtige geur, een vleugje groene peper, een intense en droge smaak, fris en met een bite. Dat is karakteristiek voor Verdejo.

Aan tafel ! Op z’n Spaans

Wijnen uit Rueda zijn perfect voor aan tafel. De combinatie van de verleidelijke geur en een verfrissende afdronk maakt ze breed inzetbaar: van rijke visgerechten en pasta tot lichte salades of sushi. Maar het allerbest past de wijn bij Spanje, en alles wat het culinair te bieden heeft!

Oogstjaar 2016: Muy Buena

Pedro Ballesteros, de enige Spaanse Master of Wine, heeft de wijnen van D.O. Rueda uit oogstjaar 2016 gekwalificeerd als Muy Buena, oftewel zeer goed. De wijnen worden omgeschreven als intens, met een goede structuur en mooie zuren, met het typerende karakter van de verdejo.

Dat er in Rueda kwaliteitswijnen gemaakt worden blijkt ook uit de vele gewonnen prijzen in internationale wijncompetities. In Spanje zelf komt volgens AC Nielsen 40,5% van alle aangekochte witte kwaliteitswijn uit D.O. Rueda.

Kijk uit naar de hashtag #MyFavouriteRueda en tag je Rueda-avonturen hiermee.