Waldorf Astoria: baanbrekend debuut in Australië

Waldorf Astoria Hotels & Resorts, een van Hilton’s iconische luxe hotelmerken, kondigr haar uitbreiding naar Australië aan met de ondertekening van Waldorf Astoria Sydney. Het hotel maakt deel uit van de gemengde ontwikkeling van AW One Circular Quay, dat wordt beschouwd als een van de weinige toplocaties aan de haven in Sydney. Waldorf Astoria Sydney zal een ongeëvenaard uitzicht bieden op de beroemde Harbour Bridge en het Opera House van de stad, en brengt de internationaal geprezen service van Waldorf Astoria naar het hart van de oostelijke metropool van Australië.

De bouw van het luxehotel met 28 verdiepingen en 220 kamers is begonnen en de opening wordt verwacht begin 2025. Waldorf Astoria Sydney voegt zich bij een uitgebreide portfolio van meer dan 30 hotels onder het merk, met 20 extra Waldorf Astoria-hotels wereldwijd in de pijplijn. Het nieuwe hotel in Sydney markeert de uitbreiding van het merk naar Australazië en voegt zich bij zes vooraanstaande Waldorf Astoria-hotels in de regio Azië-Pacific. Elk Waldorf Astoria staat wereldwijd bekend om zijn historische locaties, ongeëvenaarde persoonlijke service en culinaire uitmuntendheid van wereldklasse.

Gelegen in de One Circular Quay mixed-use ontwikkeling op 1 Alfred Street, die een aangrenzende 61-niveau luxe appartemententoren omvat, zal het hotel een thuis weg van huis zijn voor de veeleisende reizigers van vandaag. Op loopafstand van Waldorf Astoria Sydney bevinden zich enkele van de beste winkelbestemmingen van de stad en de meest prominente attracties, waaronder het Sydney Opera House, de Harbour Bridge, de Royal Botanic Gardens en het Museum of Contemporary Art. De internationale luchthaven Kingsford Smith van Sydney ligt op 15 kilometer afstand.

Kengo Kuma & Associates uit Tokio en Crone Architects uit Sydney houden toezicht op de architectuur van Waldorf Astoria Sydney, waar ze op kunstzinnige wijze hedendaags leven met cutting-edge design zullen mengen. Bestaande uit 179 kamers en 41 suites, zal Waldorf Astoria Sydney een gevoel van lichtheid en rust uitstralen met weelderige accommodaties die elegantie en luxe omarmen, een kenmerkende esthetiek van alle Waldorf Astoria eigendommen. Het sterke gevoel van aankomst zal zich uitstrekken via de indrukwekkende openbare ruimtes naar de Waldorf Astoria Spa op niveau één en de gastenkamers.

Trouw blijvend aan Waldorf Astoria’s toewijding aan culinaire expertise, zal het luxe hotel Sydney’s gastronomische uitmuntendheid vieren met twee originele restaurant concepten, evenals een bar op het dak met een ononderbroken uitzicht op de prachtige haven van Sydney.

Peacock Alley, een kenmerkende ruimte voor Waldorf Astoria eigendommen over de hele wereld, zal dienen als een centrale ontmoetingsplaats en is voorzien van de iconische Waldorf Astoria klok die een eerbetoon is aan de geschiedenis van Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Met een gracieuze en persoonlijke service via toegewijde Personal Concierges, zal elk teamlid van Waldorf Astoria Sydney buitengewone herinneringen creëren voor gasten met toegang tot op maat gemaakte en luxe aanbiedingen.

Waldorf Astoria Sydney voegt zich bij een bestaande portefeuille van 29 operationele en 12 op stapel staande Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Curio Collection by Hilton en Hilton Garden Inn hotels in Australazië.