Walraven Sax nieuwe distributeur Stolichnaya

Walraven Sax heeft vandaag aangekondigd de nieuwe distributeur te worden voor Stolichnaya binnen de Benelux. Per 1 februari 2020 zal het bedrijf de marketing en sales activiteiten gaan verzorgen voor de merken Stolichnaya en Moskovskaya.

Algemeen directeur Bart Gijtenbeek is verheugd met deze uitbreiding: “Stolichnaya is een sterk merk met een bijzondere geschiedenis en daarmee een mooie toevoeging aan ons spiritsportfolio. Wij zijn dan ook erg trots op de keuze van Stolichnaya voor Walraven Sax”.

Walraven Sax is opgericht in 1823 en daarmee één van de oudste distributeurs voor gedistilleerd en wijn in de Nederlandse markt. Vandaag de dag is Walraven Sax onderdeel van de internationale Schlumberger groep en bouwt in Nederland aan een portfolio gerenommeerde merken binnen gedistilleerd (waaronder Amarula, Pallini en Ouzo12) en wijn (waaronder Torres, Trimbach, Gallo en Louis Roederer). Voor meer informatie: www.walravensax.nl.

Stolichnaya

De geschiedenis van Stolichnaya begon in 1938 toen het recept ontwikkeld werd. Pas in 1943 werd de massaproductie opgestart waarna het merk in 1954 internationaal geïntroduceerd werd. Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie volgde een jarenlange strijd om de merkenrechten, voor de Benelux zijn deze rechten in 2015 toegewezen aan het Russische staatsbedrijf FKP waarmee de originele Stolichnaya vodka na 25 jaar weer beschikbaar was in de Benelux.