Spotlight blijft zich op de innovatie van versproducten richten

Op de FRUIT LOGISTICA staat duurzaamheid centraal ! De jaarlijkse beurs van de FRUIT LOGISTICA in Berlijn blijft als lanceerplatform voor innovatie in de internationale versproductenbranche de aangewezen plaats voor nieuwe ondernemingen om door zoveel mogelijk mensen te worden opgemerkt. De bezoekers van de FRUIT LOGISTICA 2020 van 5 tot 7 februari zien Spotlight – een exclusieve verzameling van wereld- en Europese primeurs en debutanten op het evenement – als een eenvoudige manier om de allernieuwste ontwikkelingen te identificeren die op de beurs hun opwachting maken.

Duurzaamheid speelt een hoofdrol in 2020, waarbij verschillende Spotlight-prominenten het centrale thema op de beurs van dit jaar vormen. De Italiaanse firma McGarlet, het Poolse Sofrupak, het Britse Keymac en het Canadese bedrijf CFK onthullen allemaal milieuvriendelijke mogelijkheden voor verpakkingen. De Nederlandse groep VAM WaterTech presenteert hun nieuwe waterverwerkingsopossing die water recycleert om het milieu te beschermen.

Aangezien de sector worstelt met een aantal milieu- en ethische kwesties, begint de aandacht voor duurzaamheid op de FRUIT LOGIISTICA met de publicatie van een nieuwe belangrijke studie naar de uitdagingen waarmee bedrijven in de wereldwijde versproductenbranche worden geconfronteerd. Het FRUIT LOGISTICA Trend Report 2020 met de titel “Do The Right Thing (Right)” wordt gepubliceerd tijdens Fruitnet World of Fresh Ideas, het officiële startschot van het evenement dat op 4 februari plaatsvindt in de Messe Berlin.

In totaal zijn er 81 nieuwe innovaties uit 14 landen wereldwijd – waaronder 38 wereldprimeurs – opgenomen in de Spotlight collectie van dit jaar. Samen met de jaarlijkse FRUIT LOGISTICA Innovation Award, innovatieve sessies op het podium van Future Lab en de terugkeer van de succesvolle Start-up Day van vorig jaar, is Spotlight een schitterend voorbeeld van de innovatieve geest van de sector waarbij zowel de media als de beursbezoekers gemakkelijk toegang krijgen tot de nieuwste trends en producten.