Weg van de dagelijkse beslommeringen

Een weekendje verpozen in Wallonië

De mallemolen van het nieuwe schooljaar, deadlines die na een zomervakantie weer de kop opsteken en de agenda die zich weer helemaal vult met menig sociale activiteit. Even nood aan om op de mentale stopknop te drukken? In Wallonië kan je op allerhande manieren tot rust komen.

Met de viervoeter op stap

Een ontspannend microavontuur aangaan met je trouwe viervoeter?  De mogelijkheden zijn legio in Wallonië. Op de website van VISITWallonia.be vind je vanaf nu alle informatie die je nodig hebt om met je meeste loyale compagnon op pad te gaan. Zo zijn er heel wat wandelingen om uit te kiezen, maar kan je ook een aantal buitengewone activiteiten testen.

Ga het water op met een kajak en supboard of stap in een railbike. Ook op de kabelbaan in Namen zijn honden toegelaten. Met de hond weg betekent trouwens niet dat je je moet beperken tot een daguitstap. Je vindt hier een heel handig overzicht met accommodaties waar huisdieren toegelaten zijn.

Meerdaagse wandeltocht solo

Je droomt al langer van een meerdaagse wandeltocht, maar je twijfelt om hem solo aan te gaan. Zal ik niet verdwalen? Waar kan ik overnachten en op tijd en stond een hapje eten?

Europ’Aventure, gelegen in het hart van de Belgische Ardennen, is al meer dan 30 jaar specialist in trektochten. Zij creëren routes en tochten voor alle soorten en leggen de nadruk op volgende aspecten: vrijheid, natuur en lokaal.  Terwijl jij geniet van de natuur om je heen en het kilometervreten, zorgen zij voor alles: accommodatie, halfpension, bagagetransport, terugreis, kaart… Ideaal dus voor wie meerdere dagen (alleen) wilt wandelen, maar bijvoorbeeld geen tentje wilt opzetten.

Dankzij zijn exclusieve partnerschap met GTA is Europ’Aventure trouwens het enige agentschap dat reizen mag organiseren op de Transardennaise, een van de mooiste langeafstandswandelroutes in België. Trek je stoute (wandel)schoenen aan.

Spa de luxe: ontspanning troef

Onthaasten in de natuur kan vele vormen aannemen. Soms wil je je gewoon even baden in luxe. In het Le Manoir de Lébioles in Spa kan dat. Letterlijk en figuurlijk… Het hotel biedt een unieke setting. Een prachtig landhuis dat gerestaureerd is geweest met grote kamers in sfeervolle, warme kleuren en veel open haarden. Charme en elegantie troef dus. De ruime suites hebben elk hun eigen karakter, de een kijkt uit op het prachtige, uitgestrekte Ardense landschap, de ander biedt dan weer een blik op de imposante binnenplaats van het kasteel.

De architectuur van de wellness-suite in Le Manoir de Lébioles wordt gekenmerkt door de vier oerelementen – water, lucht, vuur en aarde. Je vindt er een sauna, hammam, ijsfontein en aromatherapiedouche en uiteraard kan je er terecht voor een resem aan ontspannende schoonheidsbehandelingen. Formules als ‘Herontdek de harmonie in uzelf’ en ‘Een frisse neus in een ongerepte natuur’ doen dromen van een weekendje, weg van alle dagelijkse bekommernissen.

“Meer zijn dan schijn”. Het devies op het wapenschild van het hotel weerspiegelt op schitterende wijze de filosofie van het huis. Voor rust en ontspanning en discrete luxe moet je duidelijk hier zijn!

Het pad van de Liefde: met twee tot rust komen

Het Pad van de Liefde in Frasnes-Lez-Anvaing is zo smal dat je het alleen met twee kunt bewandelen als je één bent. Met andere woorden: heerlijk dicht bij elkaar loopt. Deze in een oase van rust en natuur genestelde route aan de voet van de heuvels symboliseert de liefde en het genot en de vreugde van het samenzijn.

Een tiental originele kunstwerken rond het thema liefde verlevendigen de wandelingen en maken evenveel verbanden als er kunstwerken zijn. “De geliefden van Magritte”, “De tortelduifjes”, het zijn maar enkele toepasselijke namen die de revue passeren.

De wandelroute ligt in het nog niet zo toeristische Picardisch Wallonië met tal van pittoreske gîtes en minder bekende plekjes. De ideale manier om even samen op adem te komen en elkaar (opnieuw) de liefde te verklaren.

Illustraties julien libert – eliophot