Wie heeft er niet ooit van gedroomd om zelf een wijngaard te bezitten?

De wijnen van de Savoie worden trendy, niet alleen in skigebieden, maar ver van de Alpen, van het ene continent naar het andere: sommeliers in New York, San Francisco of Tokio zijn gepassioneerd door deze wijnen met een sterke identiteit op basis van unieke druivenrassen zoals de Jacquère, met zijn finesse en mineraliteit, L’Altesse, stijlvol en zo origineel, de Mondeuse, een moderne rode wijn boordevol versheid, fruit en materie. Alvast een erg lonende nichemarkt.

In Savoie, de regio met het grootste aantal sterrenkoks, weet men maar al te best deze wijnen aan een uitgesproken gastronomie te koppelen.

Het idee ontstond om het verwerven van deze unieke wijnstokken op de prachtige Savoyaardse bodem naar het grote publiek open te gooien … Vigneron Savoyard biedt iedereen de mogelijkheid om collectief eigenaar te worden van de SCIC “Les Vignes des Alpes Le Vigneron coopératif”, die werkt op basis van een participatieve financiering: de investering biedt de kans om wijngaarden te kopen om ze te kunnen bewaren, herstructureren en toe te vertrouwen aan wijnmakers. Het begon allemaal met de aankoop eind 2018 van een domein van 5 hectare … in biologische exploitatie.

Vier goede redenen om in de Vignoble Savoyard te investeren:

Het plezier van een investering in een land en wijn die deel uitmaakt van het nationale erfgoed, de creatie van een wijngaard beleven, deelnemen aan de assemblages … Kortom, een onderdompeling in de wijnwereld.

Deelnemen aan de economische ontwikkeling van een regio en het behoud van de wijn als erfgoed: 60 families van wijnmakers kunnen hiervan rechtstreeks profiteren, hun activiteiten nemen toe en nieuwe telers kunnen er zich vestigen, waardoor de hele lokale economie heropbloeit.

Acteur zijn van de biodiversiteit in de Savoie: de eerste aankoop is een biologisch domein!

Bijdragen aan een toegewijd en ondersteunend project

Concreet: iedereen kan zich inschrijven in de SCIC Les Vignes des Alpes door een of meer aandelen te kopen aan 500€. De belangrijkste voordelen zijn een vermindering van belastingen, wijnfavorieten, introducties in het beroep van wijnboer, authentieke vergaderingen, evenementen specifiek voor de investeerders, enz. Fabien Danjoy: “Dit project biedt een echt menselijk avontuur, dat investeringen, toewijding en solidariteit op hetzelfde niveau plaatst. Gebouwd op een innovatieve juridische structuur, biedt het een onderdompeling in de wereld van wijn, in het hart van een fragiele regio, die iedereen in staat stelt om actief en solidair deel te nemen aan de ondersteuning van een prachtig beroep en de bescherming van een unieke regio.”

Horizon 2022

De SCIC Les Vignes des Alpes Le Vigneron Coopératif wil niet alleen deze historische wijnregio beschermen en nieuw leven inblazen, maar dankzij toegewijde investeerders een bijdrage leveren aan een verantwoorde teelt en economie. Het vijfjarenplan voorziet een wijndomein van 50 hectare in 2022 met een kapitaal van zowat 1 miljoen Euro samengebracht door 1000 à 2000 investeerders.

Le Vigneron Savoyard:

Telt momenteel 150 ha wijngaarden goed voor een productie van 10 000 hl / jaar en dit door een 60-tal wijnbouwers verwerkt in twee vinificatiecentra. Het equivalent van 800.000 flessen wordt verwerkt door 11 medewerkers en omvat 3 AOP in de drie traditionele 3 kleuren met één winkelruimte en een deelname aan het oenotoerisme.