Wijnbar Dito uit Hasselt is de beste plek in Vlaanderen om Ruedawijnen te proeven

Voor het tweede jaar op rij is wijnfar DITO in Hasselt verkozen tot beste “Ruedabar” in Vlaanderen. DITO krijgt hierdoor officieel de titel van “My Favourite Rueda Summer hotspot” toegekend, wat ook de naam is van de wedstrijd in Vlaanderen.  Meer dan 25 vestigingen namen dit jaar deel aan deze challenge. Linde en Peter, eigenaars van deze trendy winebar in de Schrijnwerkersstraat te Hasselt, slaagden er nog beter in dan de andere finalisten en hippe Vlaamse Baravins (Gent), Convento (Leuven), Est (Brugge), Malcontenta (Gent), Rodenbach (Roeselare) en Soho (Antwerpen), om het publiek te bekoren met hun assortiment Ruedawijnen, de associatie met lekkere tapas en de gezellige zuiderse sfeer.

Opmars overal in Vlaanderen

Je ziet ze steeds vaker voorkomen op de kaart van de hippe resto’s en bars in de grote en minder grote Vlaamse steden, maar ook in de betere wijnhandels en de grootdistributie. Ruedawijnen doen het tegenwoordig uitstekend. En dat is eigenlijk best logisch. De wijnen uit deze Spaanse regio zijn lekker fris en strak. En de Vlaamse consument lijkt steeds meer dit soort wijnen te appreciëren.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat meer dan 25 vestigingen dit jaar deelnamen aan de challenge “My Favourite Rueda hotspot”. Na een eerste selectieronde werden 3 finalisten geselecteerd :

•          Baravins : een van de Gentse new places to be aan de Steendam, de hippe buurt van het Baudolopark

•          Dito : een  gezellige en trendy Hasseltse wijnbar die in 2016 al werd uitgeroepen tot Favourite Rueda Winebar.

•          Est : een gezellige wijnbar en zomer pop-up in hartje Brugge

Bij Dito viel het aanbieden van een proefpaletje met drie verschillende Ruedawijnen bijzonder in de smaak van de bezoekers. Uitbater Peter besteedt ook steeds speciale aandacht aan elke klant om de foodpairing met verschillende Ruedawijnen zorgvuldig toe te lichten.

Wijnbar Est pakte ook deze zomer uit met een pop-up, in samenwerking met verschillende lokale restaurants. Zo kon je bij het visrestaurant om de hoek, lekkere gerechtjes proeven die heerlijk zijn met Ruedawijnen. De lekkere tapas en leuke optredens die Est in de zomer organiseerde, zorgde voor extra belangstelling. De witte wijnen uit Rueda kende er dan ook een  enorm succes. Uitbaatster Noëlla blikte dan ook zeer tevreden terug : “we waren super verheugd bij de top 3 te staan. De zomer werd een groot succes, mede dankzij Rueda”.

Voor Jan en Jeroen, vader en zoon en uitbater van het Gentse Baravins, was hun plaats bij de drie finaliste ook heuglijk nieuws. “Uiteraard, een bewijs dat we “goed bezig” zijn en het vertrouwen van de klanten hebben.  Ook wel een opsteker dat de jury ons bij de laatste drie liet eindigen !” Volgens hen zijn Rueda wijnen ook uitmuntende zomerwijnen : heel mineraal, heel fruitig, zomerfris,  loepzuiver in het glas, en qua prijs ook toegankelijk.

De jury was samengesteld uit leden van de wijnstreek DO Rueda en blogster Amylia De Schepper van cookameal.be. Dito mag zichzelf voor het tweede jaar op rij een ware Rueda Hotspot noemen!