News flash: eat!Brussels, drink! Bordeaux stapt over op de magneetkaart

Geen jetons of tickets meer nodig op het festival. ​In samenwerking met BNP Paribas Fortis wordt eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX een “cashless” festival (elektronisch betaalsysteem). Gedaan met jetons en tickets. Het festival maakt zijn bezoekers het leven gemakkelijk door de betaalmiddelen te centraliseren op een unieke gratis magneetkaart. Zo verlopen alle betalingen snel, eenvoudig en veilig.

Om de bezoekers de kans te bieden voluit van het festival te genieten, stapt eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX over op de magneetkaart. De bezoeker koopt de kaart aan een van de loketten, laadt ze op en kan ze tijdens het hele festival overal gebruiken.  Op de magneetkaart staan de credits en/of de Wine Pass. Om consumpties te betalen, volstaat het de magneetkaart op de cashless terminal te leggen; de credits of degustaties worden automatisch afgetrokken. De gekozen formule is eenvoudig. Een credit is gelijk aan 1 EUR.

De maaltijden

Alle chefs verkopen hun specifieke maaltijden en desserts voor de eenheidsprijs van 9 credits (ofwel 9 EUR). De credits zijn overal op de festivalsite geldig voor de aankoop van de maaltijden van de chefs en van frisdrank, bier en koffie.

De Bordeauxwijnen

Voor de Bordeauxwijnen geldt een degustatiesysteem waarmee men alle wijnen kan ontdekken. De bezoeker koopt eerst een Wine Pass (die wordt opgeladen op zijn magneetkaart). Deze Wine Pass is beschikbaar in voorverkoop tegen 14 EUR (18 EUR ter plaatse) en is goed voor maar liefst 11 wijndegustaties. Een mooie manier om de volle rijkdom van de Bordeauxwijnen te ontdekken.

Meer info op www.eat.brussels