Wijnbeurs Delhaize: zuiderse wijnen en natuurtschuimwijnen

Delhaize is voor haar klanten steeds op zoek naar nieuwe producten. Elke aankoper brengt meer dan 20 weken per jaar door in de wijngaarden over de hele wereld, om wijnboeren te ontmoeten en de beste cru’s te selecteren. Onlangs heeft Delhaize twee nieuwe wijnen uit Zuid-Europa uit de kast gehaald en laat ze je een uitzonderlijke Chianti 2015 ontdekken, tegen een onklopbare prijs.

De eerste komt uit de streek van Lissabon in Portugal. De LAB Reserva 2015 is een verfijnde assemblage van touriga nacional, cabernet sauvignon en syrah. Met zijn vlezige smaak en toetsen van zwarte vruchten, cacao en geroosterd brood is het een wijn met een uitzonderlijke prijs-/kwaliteitsverhouding. Prijs: 5,99€ – 3+1 gratis, ofwel 4,49€.

De tweede komt van een vrij onbekende benaming in Spanje, Cariñena, ten westen van Barcelona. Het is nochtans één van de oudste Spaanse benamingen, toegekend in 1960. Een echte ontdekking, deze 3C Premium Selection 2014: een complete en expressieve wijn, met zowel in de neus als in de mond smaken van vruchtencompote, specerijen en geroosterd brood met vlezige tannines in de finale. Prijs: 6,99€ – 3+1 gratis, ofwel 5,24€.

Tot slot een grote klassieker en een vaste waarde om in de kelder te leggen, de Chianti DOCG, Castello di Trebbio 2015. Een typische chianti van 85% sangiovese, aangevuld met twee lokale druivensoorten: canaiolo en ciligiolo. Na een rijping van 6 maanden in vaten krijgen we een wijn met knapperige rode en zwarte vruchten, delicaat gekruid met een volle smaak en het gebruikelijke bittere kantje in de finale. Prijs: 7,29€ – 3+1 gratis, ofwel 5,47€.

Bij de schuimwijnen blijft prosecco nieuwe liefhebbers voor zich winnen. En Delhaize breidt haar gamma uit met een tiental prosecco’s en een nieuwe bio-referentie. Prosecco Mionetto Bio DOC is gemaakt van 100% bio glera-druiven. Een frisse schuimwijn die fris is in de neus en naar exotische vruchten en rijpe abrikozen smaakt, met een rechte en levendige finale. Prijs: 9,99€ – 3+1 gratis, ofwel 7,49€.

Liefhebbers van champagnes zullen verleid worden door de Vranken Brut Nature, de laatste creatie van Vranken. Deze nieuwe Cuvée Brut Nature is niet-gedoseerd, wat wil zeggen dat er geen suiker is toegevoegd tijdens de ontgisting van de fles. Een schuimwijn met een stevige en precieze aanzet, gevolgd door een fruitsmaak aangebracht door de pinot meunier. Mooie lengte en grote frisheid. Prijs: 29,99€ – 2+1 gratis – ofwel 19,99€.

Amateurs van Bordeaux of Franse wijnen zullen niet op hun honger blijven zitten. Delhaize biedt interessante promoties aan op een Saint-Emilion Grand Cru, een Pauillac, een Juliénas of een Pouilly fumé. Daarnaast stelt Delhaize meerdere cru’s uit Zuid-Afrika, Argentinië en Australië voor, echte aanraders!