Saint-Estèphe – Château Laffitte Carcasset:nieuxe investeerder

Eden Villages neemt een meerderheidsparticipatie in Château Lafitte Carcasset, gevestigd in Saint-Estèphe. Dit domein van ongeveer 30 hectare, gelegen in het hart van het grind plateau van de Saint-Estephe, produceert wijn sinds 1781. Het was tot dusver  eigendom van de familie  Padirac en dit sinds 1958.

Eden Village is in handen van Pierre ROUSSEAU president van de groep RAPIDO, gespecialiseerd in de productie van recreatieve voertuigen, campers, caravans en omgebouwde bestelwagens met inbegrip van de beroemde Duitse merk WESTFALIA. De groep Rapido is één van de Europese marktleiders in deze sector.

Voor Pierre Rousseau is het de eerste acquisitie in de wijnsector. Hij is overtuigd wijnliefhebber en heeft grote ambities om Château Laffitte Carcasset verder te ontwikkelen: “Met onze investeringen willen we de originele druivenrassen in ere herstellen. Dankzij de inspanningen van de familie Padirac beschikken we over een goed gestructureerd domein met uitstekende wijnen. Door een versnelde herstructurering kunnen we de wijnkwaliteit naar een nog hoger niveau tillen. Bovendien willen we de uitbouw van het wijntoerisme verder ondersteunen.”

De overname onderhandelingen werden mede mogelijk gemaakt door de inbreng van Alexander Hall Vineyard Intelligence (verwerving van de Raad van wijngaarden), Philippe Bonnin en Julie Rosset van Ulysses onderneming (juridisch en fiscaal) en In Extenso (boekhoudkundige audit).