Wijnfestival Carrefour Hypermarkten Cuvée Philippe Le Noble

Bubbels en schuimwijnen zijn meer dan ooit trendy. Het wijnfestival Carrefour stelt dan ook enkele opmerkelijke keuzes voor.

Hypermarkten Carrefour introduceren de Prosecco 67, een DOC vino Spumante brut uit de regio Bacio della Luna, een 100% Glera-wijn. Deze spumante wordt aangemaakt volgens de methode met gesloten vaten terwijl het alcoholgehalte tot 10.5% wordt beperkt met een suikergehalte van 8g/l, wat betekent dat het hier om een calorie-arme prosecco gaat, slechts 6kcal/100ml.

Fris geserveerd bij 8° C een aangename aperitiefwijn, die ook ’s avonds op een terrasje, best kan bekoren. Door het lage alcohol- en suikergehalte is deze prosecco fris, vlot drinkbaar en een perfect alternatief voor wie op zijn of haar lijn let. Het bewaarvermogen blijft beperkt tot 1 à 2 jaar. Promoprijs 7.14€, normale prijs 8.40€.

Net als tijdens het wijnfestival bij Carrefour Market is ook tijdens het wijnfestival bij de Hypermarkten Carrefour, de Cuvée Philippe le Noble brut, een Belgisch product uit de Naamse regio Ry d’Argent, the top of the bill in het segment ‘sprankelende’ wijnen. De Cuvée Philippe le Noble brut is aangemaakt met 100% Regent druiven. Door het aanbieden van deze cuvée tijdens beide wijnfestivals onderlijnt Carrefour tevens het belang van regionale en streekproducten binnen het ganse assortiment. Cuvée Philippe le Noble is alleszins een waardevolle ontdekking aangezien Carrefour de ganse productie van 15.000 flessen heeft aangekocht.

De vinificatie van Philippe le Noble gebeurt volgens de traditionele methode terwijl de tweede gisting op fles plaatsvindt in de wijnkelders van het domein in Namen. Deze rijping op fles met fijne droesem komt de wijn alleszins ten goede en geeft hem een ronde verfijnde smaak.

Geserveerd bij 8° C is deze rosé een leuke verademing met verrassende frisse toetsen. Lustig dartelende bubbels vechten een onderlinge strijd uit om het langst te leven en spelen verfijnd in op de smaakpapillen. Een mooie wijn met subtiele toetsen, licht pittig in de neus, mooi verfijnd in de mond. Een onberispelijk aperitief die tijdens het festival aan 14.99€ wordt aangeboden. Met een bewaarvermogen van 2 tot 5 jaar een voltreffer  die je nog even in de kelder kan bewaren en bovendien als Belgisch product in elke hedendaagse en moderne wijnkelder thuishoort.