The Red’s Sport Bar & Grill – Tubize

Martin’s Red de laatste aanwinst van de Martin’s Hotels, is enig in zijn soort en het laatste hotel, pal op de grens van Vlaams en Waals Brabant, dat de verzameling Martin’s Hotels is komen vervoegen. Het viersterrenhotel dat op 1 september 2016 openging in Tubeke was in eerste instantie bestemd voor de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Rode Duivels. Maar het is meer dan alleen dat …!

De eerste verjaardag van Martin’s Red is meteen een goede gelegenheid om dit originele hotel maar ook om The Red’s, sport bar & grill, te leren kennen. Het is uniek in België door de focus die gelegd wordt op de sport en door de exclusieve omgeving (met zicht op het trainingsveld van de Rode Duivels – niets minder) en de talrijke onvermoede troeven.

The Red’s, Sports Bar & Grill, in het hart van Martin’s Red heeft dezelfde sportieve thematiek meegekregen maar hier wel in een Amerikaanse sfeer die gecreëerd wordt door de 7 reuzenschermen die wedstrijden en talrijke nationale en internationale evenementen uitzenden die uitermate geapprecieerd worden in de sportwereld. The Red’s, Sports Bar & Grill met zijn grote ramen en open ruimte biedt aan iedereen de mogelijkheid om een glas te drinken aan de bar, van een lichte lunch te genieten of van een uitgebreide maaltijd ’s middags of ’s avonds. Het restaurant is open voor alle bezoekers die van buitenaf komen en voor iedereen die in het hotel logeert. Zowel firma’s als privépersonen kunnen de verschillende zalen voor banketten gebruiken net als sportverenigingen die vaak uit het buitenland komen. In dat geval kan er een buffet voorzien worden aangepast aan de wensen van de sportlui van topniveau.

The Red’s, met zijn warme hedendaagse kader, kan 80 tot 120 gasten ontvangen en kan ook volledig afgehuurd worden. De bar, de hoge tafels en de gewone tafels geven zicht op de groene omgeving en het trainingsveld van de Rode Duivels.

In de keuken heerst de professionele chef Stephan Pivato die als leidmotief heeft alleen verse producten te gebruiken en, als het enigszins kan, streekproducten – weg van de ‘pasta op elk uur van de dag’. Hij geeft prioriteit aan een gezonde en evenwichtige voeding en laat de gasten graag nieuwe smaken ontdekken (quinoa, bulgur, …) en nieuwe combinaties aan de sportlui die al te vaak te maken krijgen met klassieke en niet heel creatieve gerechten. Met een diploma van de ‘Hotellerie de Liège’ op zak, tovert Stephan Pivato al meer dan 35 jaar gastronomische wonderen uit zijn potten en pannen. Hij laat zich door de meest diverse invloeden inspireren om de papillen van fijnproevers te verwennen. Zo verdiende hij zijn sporen in het intieme L’Amaranderie en Le Clos Saint Jacques. Hij stuurde ook menig hotelrestaurant aan.

Stephan zet zijn passie om in culinaire hoogstandjes doorspekt met zijn jarenlange ervaring en zijn onstilbare honger naar nieuwigheden. Hij is een voorvechter van lokale producten en is onvermurwbaar als het op ultraverse producten aankomt. Met een exotische toets hier en daar tilt hij zijn gerechten naar een hemels niveau. Natuurlijk profiteren ook de andere gasten van deze benadering die de klemtonen legt op lekker, vers, lokaal en natuurlijk want de chef wil zeker geen keuken met twee snelheden brengen. Hij wil dan ook dat zijn brigade van 6 jonge koks perfect opgeleid zijn in dezelfde zin. Hij stuurt hen ook systematisch naar bijscholingen. Ook hier heerst de groepsgeest net zoals op het voetbalveld en de jongen chefs zijn dan ook enthousiast om in dergelijke omgeving te kunnen werken waar ze regelmatig hun sportieve idolen op hun pad tegenkomen en er ook nog mogen voor koken.

A la Carte. : Een paar voorbeelden: rundstartaar ter plaatse bereid, de rundsburger ‘Holstein rouge’, gevarieerde salades in overeenstemming met het zomerse weer, een gaspacho, pasta’s met verse groenten, olijfolie en mediterrane smaken, gegrilde vis, de huisgemaakte mousse van gerookte forel, rivierkreeftjes, …

Het restaurant van Martin’s Red, The Red’s, Sports Bar & Grill, biedt een menukaart die elk seizoen aangepast wordt, een bord met suggesties, een democratische Business lunch (19 € -voor-en hoofdgerecht) en, op elk moment een snackmenu waar klanten en sportlui tussen twee trainingen gebruik van maken. Daar hoort uiteraard een drankenkaart bij voor elk moment van de dag of voor na de training.

Wij kozen bij onze proeverij voor een geitenkaas met gerookte eendenborst en een rundscarpaccio met tartaar van tomaat als voorgerecht en een entrecôte Limousin en een rundbrochette als hoofdgerecht. Het dessert werd een old fashion dame blanche en profiteroles.

He keurig warm geitenkaasje rustte op een welig bedje van slasoorten, mooi vers en zalig gekleurd en kreeg bovendien het gezelschap van zongedroogde tomaat en fleurig viooltje. Mooi knapperig met leuke smaaktoetsen. Onze rundscarpaccio was heerlijk vers met kleurig assortiment knapperige tomaten, pittig, kruidig maar toch smaakvol en evenwichtige structuur.

De entrecote Limousin bleef mooi rosé, heerlijk mals, getooid met kruidenboter en knapperig slaatje met aspergescheuten en kwartjes verse tomaat. De stevig uit de kluiten gewassen rundbrochette bleek even mals en genoot van een gelijkaardig slaatje. Bij de brochette werd een romig pepersausje geserveerd. Beide gerechten werden vergezeld van een leuk mandje krokante en goudgele frietjes. Geen uitzonderlijk decoratieve presentaties, maar wel lekkere, volwaardige en smaakvolle gerechten die menig fijnproever qua natuurlijke smaken en evenwichtige uitbouw zullen verrassen. Onze gerechten werden prettig ondersteund door een Luigi Bosca, een rode Argentijnse malbecwijn met dieprode kleur en fruitige toetsen van rijp zwart fruit waardoor een mooie pairing ontstond. De afsluitende desserts genoten van een mooie portie huisgeklopte slagroom die zowel het ijs van onze witte dame als de profiterolles van een zachte eindtoets voorzag.

The Red’s, Sport Bar & Grill – Rue de Bruxelles, 484 – 1480 Tubize

T +32 (0)2 634 11    11 – www.martinshotels.com

Open 7/7dagen van ‘s middags tot ‘s nachts (snacks en bar) de maaltijden van 12 tot 14 u en van 18 tot 22 u.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

verse natuurlijke producten

aangename smaaktoetsen

evenwichtige bereidingen

modern, sportief interieur

Delta:             Martin’s Red: 4 sterrenhotel