Wijnfestival Carrefour Hypermarkten slot Muscat Rosé

Muscat rosé doux Cattunar 2015

 

De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in het noordwesten van het schiereiland Istrië en genieten van een uitgesproken mediterraan klimaat. De oogst gebeurt manueel en het sap wordt na persing gedurende 60 dagen gemascereerd met zorgvuldig gecontroleerde gisting en regelmatige betonnage. Het resultaat is een wijn met 14.5% alc. vol.

Leuk rosékleurig in het glas verrast de wijn aangenaam in de mond met een mooie zoete hints die geenszins plakkerig overkomen. Hij blijft mooi aangenaam en evenwichtig met een leuk en aantrekkelijk alcoholgehalte, facet dat hem tijdens Vinistra 2017, een gouden medaille opleverde.

Muscat rosé doux Cattunar 2015 is en wijn die aantoont dat ook Kroatië meer en meer vat krijgt op het wijngebeuren. Kroatië kan door zijn mediterrane invloeden ongetwijfeld andere pareltjes aanbieden wanneer de wijnteelt meer aandacht krijgt.

Te serveren bij 8° c als compagnon van kazen zoals Camenbert, Brie en Roquefort en een perfecte partner bij desserts met pure chocolade. Promoprijs 10€, normale prijs 12.5€.

Crémant d’Alsace Clos Saint-Odile

Een AOC uit Obernai, 100% Chardonnay. Aangemaakt volgens traditionele methodes met een tweede gisting op fles door toevoeging van gist, horizontale prise de mousse van achttien maanden en ontgisting zonder dosering.

De wijn kreeg recent een nieuw etiket waarbij uitdrukkelijker naar Saint-Odile wordt verwezen om de oude traditionele bindingen met de regio beter tot uiting te laten komen. Bedoeling is tevens om de nieuwsgierigheid van jongeren aan te wakkeren waardoor ze niet alleen deze crémant ontdekken maar evenzeer de vele andere wijnen uit de Elzas.

Geserveerd bij 8° C past deze crémant met dartele bubbels en leuke goudgele kleur, perfect bij het aperitief en bij meerdere bereidingen van vis en schaal- en schelpdieren. Kreeg en zilveren medaille tijdens de Concours mondial de Bruxelles 2015.

Promoprijs 8.99€, normale prijs 9.99€