Wijnfestival Carrefour – Market 1 – Cuvée Philippe le Noble brut – België

Bubbels en schuimwijnen zijn meer dan ooit trendy. Het wijnfestival Carrefour stelt dan ook enkele opmerkelijke keuzes voor.

Carrefour Market bijt de spits af met Louis de Vernier, een Spaanse cava brut natuur, aangemaakt met Macabeo, Parellada en Xarel-lo druiven uit de regio Penedes. De productie verloopt volgens traditionele methodes met horizontale rijping gedurende 15 maanden. De productie bedraagt ruim 30.000 flessen en heeft 5g suikerresidu.

Geserveerd bij 5 à 6° C parelt deze wijn aangenaam mooi, met talloze ijverige bubbels. Frisse mediterrane toetsen in de neus met subtiele citrusaccenten kan deze cava op elk moment worden gedegusteerd. Hoewel hij bij meerdere gerechten past is hij voornamelijk een leuke keuze als aperitief. Licht plakkerig op het middenpalet, blijft hij aangenaam fris met een bewaarcapaciteit van 1 à 2 jaar. Jong drinken is dan ook de boodschap, winnaar van een zilveren medaille op de Concours Mondial de Bruxelles. Aktieprijs 6.46€, normale prijs 8€.

De Top of the bill bij de schuimwijnen is de Cuvée Philippe le Noble brut, een Belgisch product uit de Naamse regio Ry d’Argent, aangemaakt met 100% Regent druiven. Deze cuvée wordt tijdens het wijnfestival zowel bij Market als in de Hypermarkten aangeboden. Ongetwijfeld een uitgesproken ontdekking aangezien Carrefour de ganse productie van 15.000 flessen heeft aangekocht.

De vinificatie van Philippe le Noble gebeurt volgens de traditionele methode terwijl de tweede gisting op fles plaatsvindt in de wijnkelders van het domein in Namen. Deze rijping op fles met fijne droesem komt de wijn alleszins ten goede en geeft hem een ronde verfijnde smaak.

Geserveerd bij 8° C is deze rosé een leuke verademing met verrassende frisse toetsen. Lustig dartelende bubbels vechten een onderlinge strijd uit om het langst te leven en spelen verfijnd in op de smaakpapillen. Een mooie wijn met subtiele toetsen, licht pittig in de neus, mooi verfijnd in de mond. Een onberispelijk aperitief die tijdens het festival aan 14.99€ wordt aangeboden. Met een bewaarvermogen van 2 tot 5 jaar een voltreffer  die je nog even in de kelder kan bewaren en bovendien als Belgisch product in elke hedendaagse en moderne wijnkelder thuishoort.