Wijnfestival Carrefour – Market 4 – rood – Château les Graves de Cau 2015

De wijnen uit de wijngaarden aan de overzijde van de Gironde tegenover Bordeaux genieten van een eerder beperkte naambekendheid wat niet wegneemt dat ook hier een aantal pareltjes worden teruggevonden.

Château Les Graves de Cau uit de Côtes de Blaye behoort ongetwijfeld tot dit aureool. De wijnen in de Côtes de Blaye worden geteeld op leuke en zonnige heuvelflanken en kunnen dus eveneens op de nodige ondersteuning terugvallen. Château Les Graves de Cau is een assemblage van 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Malbec. De vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen vaten, net als de rijping trouwens.

In het glas heeft deze wijn een stevige en mooie donkerrode kleur met levendige reflecties. In de neus ontdekken we mooie toetsen van overrijp fruit met accenten van cassis en moerbei maar ook subtiele hints van tabak en houterige toetsen. In de mond zorgt hij voor een mooie en lange aangename afdronk.

Past bij 16° C perfect bij gegrilde gerechten, rood vlees maar gaat verrassend samen met wit vlees. Bewaarpotentieel van 3 tot 5 jaar. Promotie 3+3 , zijnde 25.5€ voor 6 flessen, normale prijs is 8.5€ per fles.

Señorio de Benidorm Roble 15:

Bio-wijn afkomstig uit de regio DOP Alicante, geteeld in wijngaarden op een hoogte van 700m dichtbij de Middellandse zee. Is een assemblage van 70% Monastrell en 30% Syrah. Gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde trossen die pas worden geoogst wanneer ze perfect gerijpt zijn. Criomaceratie met koolzuur en gisting op lage temperatuur. De sappen worden nadien gedurende 100 dagen gerijpt in vaten van Franse, Amerikaanse en Hongaarse eik.

Verrassend fruitige aroma’s in de neus en volrond in de mond toont hij zijn volle rijkdom wanneer hij geserveerd wordt bij 14°C. Is een leuke partner bij rijst, diverse tapas, rauwe ham en diverse kaassoorten, kan zelfs als aperitief worden aangeboden.

Kreeg de OR-Berlines Wein trophy 2016 en behaalde 90 punten in de Penin Spanish guide. Promo 5.11€, normale prijs 7.86€.