Wijnfestival Delhaize 3 – wit : Henry Natter

In 1974 werd het wijnhuis Henry Natter opgericht door Henry Natter en zijn vrouw Cécile Natter, te Montigny. De oppervlakte van hun wijngaarden bedraagt meer dan 23 hectare. Vandaag zijn ze gespecialiseerd in Sancerre die op eiken vaten rijpt.

Het hele jaar door biedt Delhaize een ruime selectie kwaliteitswijnen tegen aantrekkelijke prijzen. Dat is mogelijk dankzij de jarenlange en uitstekende relaties die zij opbouwt met bekende wijnhuizen, zoals Henry Natter. Het wijnhuis en Delhaize rustten intussen op een vlotte en rijke samenwerking die reeds twee decennia geleden werd opgericht.

Al bijna 20 jaar verdeelt Delhaize exclusief de wijnen van het Domein Natter, zowel de gekende klassieken als de cuvée François de la Grange (witte Sancerre) en de cuvée L’Enchantement (rode Sancerre).

SANCERRE NATTER 2016

Deze Sauvignon Blanc druiven voor deze wijn worden geteeld op het domein Henry Natter in Montigny. De wijngaarden strekken zich uit over zowat 20 ha en genieten van een kalkhoudende en lemige ondergrond.

De Sauvignon Blanc druiven krijgen een traditionele vinificatie, zonder maceratie. Deze vinificatie zorgt in het glas voor een heldere en licht goudkleurige wijn die in de neus mooie kruidige aroma’s oproept die op delicate wijze ook gedroogd fruit en amandelstoetsen aanlevert. In de mond, een leuk frisse, volle en zilte wijn met een heel elegante afdronk.

Deze wijn met 12.8% alc vol met een bewaarpotentieel van twee jaar wordt bij voorkeur geserveerd tussen 8°C en 10°C. een leuke compagnon bij schaaldieren en vis. Prijs : € 11,89.