Wine Lady of the year

Elk jaar worden er door Foodprint in samenwerking met haar partners belangrijke culinaire awards toegekend.

Nieuw! vanaf dit jaar is de toekenning van de titel, “WINE LADY OF THE YEAR 2015”, voor de eerste keer georganiseerd in samenwerking met de firma’s Meyhui, specialist voor de gedekte tafel en Winterhalter, marktleider voor de professionele vaatwasmachines. Deze award wil het belang onderstrepen van de vrouw in de wijnwereld van vandaag. Elke dame die een daadwerkelijk bijdrage heeft geleverd in de uitstraling van de vrouw in de wijn-wereld komt in aanmerking. Zo denken we aan de wijnhandel, de wijnbouw, de journalistiek of eenieder die een waardig ambassadeur is voor de wijnpromotie in België.

Op het gebied van gastronomie bestaat er enkel de populaire Lady Chef of the Year. Een “Wine lady of the Year” vervolledigt het imago van de vrouw als volwaardig gastronoom. Er zijn maar 2 basisvoorwaarden om te mogen meedoen: vrouw en Belgische nationaliteit.

Een preselectie is samengesteld door een groep van professionele insiders. De kiezers konden indien gewenst zelf bijkomend kandidaten vooruit schuiven. De “Lady” met de meeste stemmen wordt verkozen en ontvangt de Award. Er werden niet minder dan 6670 stemmen toegekend. Er wordt jaarlijks maar één dame verkozen die een jaar lang de titel mag dragen. Een laureaat kan maar een keer in a lifetime de award winnen.

De eer als eerste Wine Lady door het leven te gaan viel te beurt aan VICKY CORBEELS. Vicky Corbeels is een selfmade woman in de Maître Sommellerie met een paar ijzersterke gidsen en talloze voorbeelden in het wijnwereldje.

Vicky@viconsult.be – tel. 00 32 (0)496 28 69 72

Het volledige verhaal van de verkiezing kan je lezen in Foodprint1415 of op www.foodprint.be en www.sommelieroftheyear.be.