Bistro Lust Leuven

Op zoek naar de juiste mix van sfeervol en lekker tafelen in hartje Leuven? In de gezellige Wieringstraat, op een kasseiworp van de Grote Markt, kunnen liefhebbers dagelijks terecht voor de smakelijke Frans-Belgische keuken van Bistro Lust.

Johan Lust wist van meet af aan welke zaak hij wou voeren en vond met Wouter Vandeput een gepassioneerde kok die zich de stiel eigen heeft gemaakt in kwaliteitszaak Luzine. Het resultaat is een maandelijkse up-to-date eigentijdse menukaart vol kwaliteitsproducten die in frisse en uitgekiende composities op het bord belanden.

Het statige herenhuis biedt u een uniek en warm interieur. Het zuiderse tuinterras (verkozen tot de 20 beste terrassen van België!) is op zich al het ontdekken waard: rustig en gezellig genieten van de heerlijke gerechten in het centrum van Leuven… Bistro Lust biedt elke weekdag en – avond een altijd welgekomen oase van rust in het bruisende hart van de stad. Een plek om te koesteren in een stad om te koesteren. Jammer dat de trappen in de hal de toegang voor minder-validen bemoeilijken. Het interieur oogt aangenaam gezellig en de warme roodbruine tinten zorgen voor een leuke sfeer. De aaneenschakeling van drie achter elkaar liggende kamers weerspiegelt perfect de inrichting van de oude herenhuizen. Vooraan een plaats die enkel bij feestelijke gelegenheden mocht worden betreden, middenin de leefruimte en achteraan de toegang tot het terras of tuin. Het zaaltje aan de overzijde van de hall, geschikt voor familiefeesten of geprivatiseerde etentjes diende wellicht ooit als bureau of gastenkamer waar bezoekers terecht konden zonder de bewoners tot laste te zijn. Bistro Lust heeft alleszins de drie lokalen tot een mooi geheel getransformeerd met mooi brede tafeltjes die sober doch sfeervol worden gedekt met leuk gesteven servetten.

Bistro Lust bestaat nog maar 2 jaar en heeft al heel wat culinaire harten kunnen veroveren met zijn kwalitatieve en beltaalbare Frans-Belgische keuken. Onder de middag kun je in Bistro Lust terecht voor een middagkaart met o.m. slaatjes en pasta’s, die dagelijks volgens het marktaanbod wijzigen. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreider gerecht uit een selectie van de avondkaart. Op vraag van de klanten is er sinds kort ook een 3-gangenmenu beschikbaar. ’s Avonds kun je genieten van het degustatiemenu in 3 of 4 gangen, daarnaast is er een mooie keuze à la carte. Om de zes weken wisselt de volledige kaart volgens het ritme van de seizoenen.

Bistro Lust staat voor een culinair hoogstandje in een karaktervol herenhuis. Een privezaaltje van maximum 10 personen is tevens beschikbaar terwijl men voor grotere groepen het ganse restaurant kan reserveren.

Wij opteerden bij onze degustatie voor huisgemaakte garnaalkroketten en ganzenleverpastei als voorgerecht en een vol au vent en steak witblauw als hoofdgerecht. De garnaalkroketten, 3 stuks, mooi smeuïg met flinke, portie garnalen kreeg een fijns laatje en een extra portie garnalen mee. Een leuk smaakpalet met aangename aroma’s. Ook onze leverpastei werd getooid met een mooi slaatje en werd een mooie hartige portie. De vol au vent deed ons terugdenken aan grootmoeders recept, leuke saus, mooie stukjes kip en champignons met extra kippenbil als speciaal garnituur. Onze steak werd behoorlijk voorgesneden waardoor je op de totaliteit van het vlees zicht kreeg op het vlees dat mooi rosé werd gehouden maat toch genoot van een heerlijk krokant korstje. Aangenaam mals en perfect op smaak werd de steak aangevuld met een fijn slaatje en enkele karige maar keurige druppels van een mooi romig sausje. De grote portie sla werd evenals de extra saus in een apart potje geserveerd en zorgden voor een feilloos en smaakvol gerecht. Op deze manier voorkomt men trouwens dat het vlees nodeloos met saus wordt overgoten waardoor alle smaak wegdeemstert. Ook onze frietjes, goudgeel en heerlijk knapperig werden apart geserveerd waardoor je naar hartenlust van je gerechten kan genieten. Een absoluut pluspunt

Bistro Lust – Wieringstraat 14 -3000 Leuven  tel 016-23123 – gesloten op zaterdag en zondag. info@bistrolust.be www.bistrolust.be

Culinaire commentaren:

Tasted: leuk oud herenhuis

zuiders zonneterras

mooie presentaties

heerlijke gerechten met nadruk op dagverse producten