Yalo Urban boutique hotel

MANHATTAN VIBES in hartje Gent!

Nieuwe place to be om te overnachten, te eten, te drinken of te vergaderen, voor zowel hotelgasten, zakenmensen als locals, werd zopas verkozen tot Best New Hotel Design & Best New Hotel Bar.

Al surfend op de vierde coronagolf kreeg de schuunste stad ter wereld er een nieuwe bestemming bij: YALO URBAN BOUTIQUE HOTEL! Met zijn 92 perfect ingerichte designkamers, een cocktail- en wijnbar om U tegen te zeggen, een verrukkelijk foodie restaurant, urban jungle meetingrooms en – binnenkort – een rooftop met een 360° stadszicht, zet Yalo als pionier in België het hybride hotelconcept van de toekomst in de markt. Allemaal onder het motto: #connecttothegoodlife!

(NOT JUST) a hotel

Snel even googlen. Viersterren design hotel? Meetingrooms? Bar en restaurant? Yep, all true. Maar Yalo – geboren uit de Gentse uitspraak “Ja Alloo” –  is in eerste plaats een veelzijdige, laagdrempelige en bruisende ontmoetingsplek die iedereen verwelkomt en connecteert. All day long.

Het owner operated hotel is een initiatief van Joris Van Duffel, eigenaar en CEO van het Gentse projectontwikkelingsbedrijf ‘UrbanLink’ en tevens wijnbouwer van het wijndomein ‘Nobel’ in Lochristi. Samen met zijn vrouw, Laurence De Kerpel, toverde hij het voormalige shoppingcentrum ‘Braempoort’ in centrum Gent met veel passie om tot de parel die Yalo vandaag is.

Samen met de ervaren general manager Paul Suy en de lokale horecaondernemer Sam D’Huyvetter als restaurant & bar consultant, wordt deze splinternieuwe hotspot op een zeer persoonlijke manier gerund.

Yalo, da’s eigenlijk… een all around experience

A hidden gem : Yalo is er voor de nieuwsgierigen die zich willen laten verrassen door een rock- ‘n roll en lichtrijke oase achter de serene gevels in de Brabantdam. De vintage decorstukken die zorgvuldig werden uitgekozen door de eigenaars i.s.m. het creatieve agentschap ‘King George’, dat de branding, interieur- en conceptinrichting verzorgde, maken elk hoekje gezellig en af. De grote blikvanger? Het gigantische serre dak, dat de hele keet overkoepelt en verwent met daglicht by day, en de Gentse sterrenhemel by night. Verrrrrry instagrammable als je ‘t ons vraagt!

YaLOKALE producten, sharing plates with a twist en cosmopolitans.

Yalo is er voor de Gentenaar, dagjestoerist, bourgondiër of hotelgast die –  in gezelschap of alleen –  heerlijk lang tafelt in het restaurant onder leiding van culinair adviseur Sam D’Huyvetter. De tafels staan gedekt voor ontbijt, lunch, apero én diner!

Chef Jasper Maatman en team prikkelen al je zintuigen met Yalo’s eerlijke, pure, seizoensgebonden en open keuken. Je vindt er klassiekers with a twist, met invloeden van over heel de wereld.

En daarmee bedoelen we ook: Gent! Want hier wordt gewerkt met een groot hart voor onze streekproducten. Lees: vers gebakken brood en chocolade van ‘Joost Arijs’, ‘Fourchette Beer’ van lokale brouwerij ‘Van Steenberge’, rum en vodka van ‘Dada Chapel Distillery’ and the list goes on.

Een dustje? Begeeft u zich dan naar het kloppend hart van Yalo: de centrale, spectaculaire bar waar we – in kosmopolitische sfeer –  Joeri D’Heuvaert, winnaar van de Diageo World Class Bartender of the Year, een knap staaltje zien shaken. Cocktails, welteverstaan. Fabulous cocktails…

Ook wijnliefhebbers komen hier méér dan aan hun trekken. Yalo beschikt namelijk over een mooie wijnkelder met een uitgebreide en indrukwekkende wijnkaart, waar je o.a. de frivole wijnen afkomstig van Joris Van Duffels wijndomein ‘Nobel’ in Lochristi kunt terugvinden. Daarnaast huist de afgesloten sigarenlounge om je diner mee af te sluiten. Genieten van A tot Z? Check!

“A (design) room with a view please!”

Yalo is er voor iedereen die ontspannen wil overnachten in stijl. Het Yalo DNA werd doorgetrokken in de – not so standard –  92 hotelkamers en het resultaat… moét je zelf ontdekken.

De hippe designsfeer, de vintage decorstukken, de stunning views, de verzorgingsproducten van ‘Grown Alchemist’, zelfs een retro platenspeler inclusief lp’s! Verschillende kamertypes, downtown of uptown, maar één voor één vree wijs!

Green, super green, GREEN GLOBE CERTIFIED!

Yalo is er voor iedereen die belang hecht aan een duurzame, ecologische en sociaal verantwoorde aanpak. Yalo Urban Boutique Hotel is het tweede Belgische (!) hotel dat zich lid mag noemen van de ‘Green Globe Certification’ society, het internationale certificaat voor duurzaam toerisme. Hier is het hele team – niet zo stiekem –  erg trots op!

Glazen in de badkamers zijn van IWAS. Upcycling verhaal uit Indië waarbij de flessen uit de natuur gerecycleerd worden tot glazen.

Work hard, play hard!

Outside the box denken begint in your not so average meeting room! Yalo is er voor de business wo(men): voor grote bedrijven en kleine ondernemingen die ervoor kiezen om het nuttige aan het aangename te koppelen. Een residentiële zakentrip of gewoon eens “een changement de décor” voor de wekelijkse brainstormsessie? Urban jungle meetings, het is een ding hier!

Pilates?! Did you mean … Pie & lattes?

Yalo is er voor de hipsters die houden van cheesecake en schuimige cappuccino’s met de zelf gebrande koffiebonen van ‘Van De Kerckhove’, in een groen decor. Of je je Macbook ergens kan opladen? No worries, daar is allemaal aan gedacht!

Trouwens, de Instagram Stories die je ziet verschijnen met de muzikale lichtshow voor de toiletspiegel? Da’s hier te doen!

Dare to push the button! 😉

Smokin’ hot music. And last but not least… Yalo is er voor de muziekliefhebbers, die op donderdag, vrijdag en zaterdag heerlijk kunnen viben op de deuntjes van de dj-set, eventueel gevolgd door een bezoekje aan de sigarenlounge.

Connect to the good life

Yalo is de place to be om te slapen, te eten, te drinken, te vergaderen of te feesten. Maar Yalo is vóóral the place to be om te connecteren met fijne mensen en goede vibes. Over verbinding gesproken: dankzij zijn ondergrondse parking en dankbare ligging, is Yalo veruit het best bereikbare Gentse hotel vanaf de autosnelweg. Nie veur te stoefen!

Tot snel en… #connecttothegoodlife!

Illustraties Pieter D’Hoop- Alexandre van Bavel