Zomerwijnen uit Bordeaux : verfrissende vervoering (2)

De roséwijnen

Deze heerlijk frisse en helderroze bordeauxwijnen met fruitige en subtiele aroma’s zijn de sterren van elk aperitief en aan elke zomertafel. Ze zijn heerlijk om te zien én om te proeven en wisten zelfs de meest veeleisende proevers te overtuigen.

Château Amanieu d’Albret – La Rose Damanieu, 2015 – Bordeaux rosé, 100% merlot 7,5 € – http://wellwines.be – http://www.damanieu.fr

Een rosé met een licht florale geur. De smaak is expressief met hints van rozen en wijnperzik. Schitterende finale, lang vooral. Gedroomde tafelpartner.

De seizoencombinatie: Regenboog van biet en gemarineerde raapjes

Een originele combinatie: Frisse & fruitige rosés – Bordeaux rosé . Een kleurrijke combinatie! Samen met de aroma’s van dit gerecht zorgt de rosé bordeauxwijn voor mooie en verfijnde smaken.

De lichtrode wijnen (clairet)

De clairet is een wijn die enkel in Bordeaux gemaakt wordt en die de traditie van de rode wijnen uit de 18e eeuw voortzet. Met een uitgesproken frambooskleur combineert de clairet de lichte tannines van een rode wijn met de frisheid van een rosé. Een wijn voor lekkerbekken die je combineert met lichte gerechten of opdient bij het aperitief.

Château Penin, 2016, Bordeaux clairet – 100% merlot  – 8,93 € – Les Courtiers Vinicoles – http://www.courtiersvinicoles.be/fr www.chateaupenin.com/

Wat een stijlvolle clairet! Mooie kleur, expressief rood fruit, zowel in de geur als in de smaak. Fris en vlot, maar tegelijk ook best karaktervol.

De seizoencombinatie: Quinoasalade met erwtjes, munt, basilicum en feta. Een klassieke combinatie: Bordeaux clairet

Een voorsmaakje voor de vakantie! Al deze uiteenlopende ingrediënten dragen bij tot het succes van deze combinatie, zonder hun eigen smaak te verliezen!