Wereldbeker van de gastropnomie gelanceerd in België

Belgian Championship of Cuisine, een gloednieuw concept voor Belgische sterrenchefs. FCTV, mediabedrijf gespecialiseerd in culinaire concepten, lanceert de Belgian Championship of Cuisine. In deze gloednieuwe culinaire wedstrijd, de Wereldbeker van de Belgische gastronomie, nemen sterrenchefs uit de verschillende Belgische regio’s (Vlaanderen, Wallonië, Brussel) het tegen elkaar op om voor eens en altijd uit te maken wie in België en op internationaal niveau de sterkste is. De match, hét grootste gastronomische event van 2017, zal live uitgezonden worden op 30 december 2017 en consumenten kunnen daar ook voor hun favorieten gaan supporteren.

De Belgian Cup of Cuisine is een wedstrijd waarin Belgische teams uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië bestaande uit de beste chefs van het land, samenkomen om te strijden voor de titel van Belgische kampioen van de Gastronomie. Kijkers kunnen over heel België zullen de wedstrijd via livestream kunnen volgen op 30 december 2017. De plaats van afspraak is het Koninklijk Circus in Brussel. De organisatie zal 2.000 plaatsen beschikbaar maken voor het Belgische publiek. Deelnemers zullen kunnen genieten van een gastronomisch menu bereid door de beste chefs uit de Rode Gids. Tickets voor het event zijn via TicketMaster beschikbaar.

De teams bestaan uit chefs die in eigen land een enorm succes kennen, waaronder ook sterrenchefs uit de Michelingids. Ze worden uitgedaagd om een menu samen te stellen met een reeks ingrediënten die op een strategische manier verdeeld worden. De gerechten worden beoordeeld door professionele juryleden: chefs, journalisten en een Michelin inspecteur. De Vlaamse, Brusselse en Waalse teams zullen het tegen elkaar opnemen in drie wedstrijden om de Belgian Championship of Cuisine prijs binnen te halen.

In december 2018 gaat FCTV een stapje verder met de organisatie van een internationale versie van de Championship of Cuisine. Koksploegen uit 16 landen, waaronder België, Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië, China, enz. zullen in Brussel, opnieuw in het Koninklijk Circus van Brussel, tegen elkaar wedijveren om de titel van Wereldkampioen van de Gastronomie. Kijkers uit de hele wereld zullen ofwel live kunnen volgen of via de livestreams beschikbaar op online media platforms. Gedurende 15 dagen zullen er twee proeven per dag aan de chefs voorgelegd worden. Wie de groepsrondes, kwartfinales en halve finales overleeft, gaat door naar de grote finale.

“Ik heb al eerder zulke wedstrijden georganiseerd in Frankrijk en China, telkens met een enorm succes. Vandaar dat ik besloten heb om dit op een internationaal niveau verder te zetten,” verklaart Olivier Viatour, oprichter van FranceChef.Tv en de Belgische en internationale Championship of Cuisine. “We zullen de komende maanden de kapiteins en ander leden van de Belgische teams onthullen. Er komen dus nog vele spannende bekendmakingen voor alle liefhebbers van gastronomie, sterrenchefs en een competitieve geest.”

Praktische details:

Datum: 30/12/2017 om 12u (Vlaanderen vs. Brussel), 16u (Wallonië vs. Brussel) en 20u (Vlaanderen vs. Wallonië)

Tickets beschikbaar via: http://www.ticketmaster.be/artist/belgian-cup-of-cuisine-tickets/984923

Prijs per persoon: 150€ (dubbele kamer) of 200€ (enkele kamer) voor een overnachting in een vier of vijfsterrenhotel, een kookboek en catering (eten & drinken) voorzien door sterrenchefs tijdens de match alsook in het hotel (waar de andere wedstrijden op een groot scherm getoond zullen worden).