Zomerwijnen uit Bordeaux: verfrissende vervoering (3 & slot)

De soepele en fruitige rode wijnen

De bordeauxwijnen die in de zomer in de smaak vallen, zijn eerder soepel en rijk met een bijzonder uitgesproken fruittoets. Ze passen perfect bij lichte gerechten, wit vlees, gazpacho, tartaar, salades, sushi, vers fruit, sorbets…

Château Bel Air La Perrière, 2015, Bordeaux AOP – 100% merlot  – 5,20 € – Cora www.corawine.be – http://www.chateau-belair.com

Fris, pittig en bijzonder smakelijk, dit voor de geur alleen al! En dan de smaak, ronduit heerlijk, onwaarschijnlijk sappig. Zijdezachte finale. Heerlijk bij geroosterd vlees.

Château de Fontenille, 2014, Bordeaux AOP – 80% Merlot et 20% Cabernet Sauvignon – Beredeneerde wijnbouw – 9,40 € – The Wine Village in Brussel of Nuelant Drank in Moorsel – www.chateau-fontenille.com

Deze harmonieuze, klassevolle wijn van onze landgenoot Stéphane Defraine is een vaste waarde, die je deelt onder vrienden. Soepel, vlot en heel erg toegankelijk. Rijpe en sappige frambozen, kersen, een fijn zuurtje en een prima afdronk. Puur plezier, rond en karaktervol! Past perfect bij gevogelte, een barbecue of een rundstartaar.

De seizoencombinatie: Pizza Bianca met courgette en geitenkaas

Een originele combinatie: Ronde & gestructureerde rode wijnen – Blaye – Côtes de Bordeaux (rood) . De verfijnde tannines en de levendige fruitigheid worden hier nog verstrekt door de licht bittere frisheid van de geitenkaas, zonder de vluchtige tijmtoets te vergeten.

Aan tafel met www.bordeaux.com! Ontdek de ‘coups de coeur’-recepten op het ritme van de seizoenen of de inspiratie van de partner-chefs. Met de mooie dagen in het vooruitzicht zetten ze de seizoenproducten in de kijker in 100% vegetarische recepten aangepast aan alle kleuren van de bordeauxwijnen.

Ontdek al de combinaties met de seizoenwijnen en al de recepten op: http://www.bordeaux.com/be-nl/De-kunst-van-het-proeven/Wijn-en-foodpairings/De-lentetafel-in-geuren-en-kleuren

www.bordeaux.com

.