10de editie “Bordeaux fête le vin”

Op enkele jaren tijd is het evenement ‘Bordeaux, fête le vin’ uitgegroeid tot het grootste Europese oeno-toeristische festival. Met een duidelijk accentje op de wijnen uit Bordeaux en Aquitanië is dit evenement ondertussen reeds aan zijn 10de editie toe en dit jaar loopt van 23 tot 26 juni. Het vindt traditioneel plaats op de historische kaaien van de wijnstad die deel uitmaken van het toeristisch patrimonium van de Unesco.

Maar liefst 10 buitenlandse gaststeden maken dit jaar hun opwachting, nl de 7 steden die deel uitmaken van het GWC, de wereldwijnsteden, nl Bilbao, Mainz, Kaapstad, Mendoza, Porto, San Francisco en Valparaiso met daarnaast steden die sinds jaren belangrijke wijnfeesten en wijnevenementen organiseren, te weten Hong Kong, Quebec en Brussel.

Het wijndorp strekt zich dit jaar uit over een lengte van meer dan 2 km langsheen de Garonne en biedt de bezoekers via een ‘vinepass’ de kans om alle appellaties van de Bordelais te ontdekken, nl Bordeaux, Bordeaux Supérieur Rouge, Rosés de Bordeaux, Bordeaux Blanc, Entre-Deux-Mers, Crémant de Bordeaux, Côtes de Bordeaux, Sweet Bordeaux, Médoc, Graves, Saint Emilion, Pomerol en Fronsac. De wijnen van Aquitanië, de grote Maisons de Négoce, partners zoals Baron de Lestac, Cordier, Millésima, Mouton Cadet en de wijnschool van Bordeaux onthalen de bezoekers in eigentijdse en esthetische paviljoenen en bieden hen diverse wijnactiviteiten aan. Ook toeristische en overheidspaviljoenen nemen aan het feest deel zoals het stadsbestuur van Bordeaux, de toeristische diensten, de kamer van handel en industrie, de regionale raad van Aquitanië en Gironde Toerisme. Bij een dergelijke overvloed kon natuurlijk een “village gourmand” niet ontbreken, village waar bezoekers de rijke gastronomische waarden van de regio kunnen ontdekken.

Diverse animaties omkaderen het wijnfeest, elke avond is er o.m. een klank- en lichtspel voorzien op de gevels van het Palais de la Bourse, telkenmale gevolgd door een vuurwerk vanop de rivier. Aansluitend met de activiteiten in hartje Bordeaux, zijn er net als de vorige jaren, ook talloze mogelijkheden om wijngaarden, wijndomeinen wijnkelders te bezoeken.

Afspraak in Bordeaux voor de 10de editie van Bordeaux fête le vin van 23 tot 26 juni.