10de Zeeuws wijnfeest – Dhani Scherp-Zapata nieuwe wijnkoningin

5000 belangstellenden bezochten vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus het tiende Zeeuwse wijnfeest op en rond de wijnhoeve De kleine Schorre in Dreischor op Schouwen-D®uiveland. Het succes van voorgaande edities werd, wellicht mede dankzij de uitstekende weersomstandigheden, wederom overtroffen. Het wijnfeest begon al op de vrijdag met een culinair plein en spetterende optredens van oa de Zeevruchtjes, Gruss en Frank live!

De bezoekers, Zeeuwen en toeristen, konden op zaterdag kennis maken met tal van aspecten rond wijn, wijnbouw en wijnbereiding. Daarnaast kon iedereen volop genieten van de vele typische Zeeuwse culinaire streekproducten waaronder uiteraard ook de Zeeuwse Zilte Zaligheden als mossels en oesters.

Traditie is ook de kroning van de nieuwe wijnkoningin. Ten overstaan van duizenden nieuwsgierige gasten werd de nieuwe Zeeuwse wijnkoningin 2017 gekroond door de burgemeester van Schouwen-D®uiveland, Gerard Rabelink onder toeziend oog van nadien de Visser wijnkoningin 2016. De nieuwe wijnkoningin is Dhani Scherp-Zapata. Zij vervulde haar “koninklijke” taken met trots en gratie, Dhani is mede eigenaresse van het gelijknamige Restaurant Scherp in Middelburg. Dhani en Mart Scherp staan al jaren voor kwaliteit en Zeeuwse producten! Qua Wijnen werken ze met een breed assortiment wijnen van de Kleine Schorre, zelfs de champagne op de wijnkaart heeft moeten wijken voor de Brut De Zélande! De tiende editie werd op een bijzondere manier gevierd door alle voorgaande wijnprinsessen en Wijnkoningin te laten toe treden tot de confrérie les Amis de Brut  De Zélande! (het sabreren van flessen brut de Zélande).

Het wijnfeest 2018 zal wederom 2 dagen omvatten, nl. 3 en 4 augustus 2018. Net als tijdens de voorbije edities zal de toegang andermaal gratis zijn.  Meer info op: www.zeeuws-wijnfeest.nl