Belgian chocolate village

EEN NIEUW WERKJAAR HELEMAAL IN HET TEKEN VAN CACAO!

 

Het Belgian Chocolate Village opende zijn deuren in september 2014 en is een van de grootste musea gewijd aan chocolade. Het ontving al duizenden Belgische en buitenlandse bezoekers in zijn prachtige belle époque gebouw in Koekelberg. Sinds zo’n drie jaar eert het Belgian Chocolate Village de ervaring en de knowhow van gepassioneerde ambachtslieden en nodigt het bezoekers uit voor een ontdekking die in het teken staat van de smaak…

En dat werkt! Heel verleidelijk voor al wie deze lekkere hotspot nog nooit bezocht, om ook eens een kijkje te komen nemen op enkele minuutjes van het stadscentrum. Bij het begin van het nieuwe werkjaar is het Belgian Chocolate Village dé place to be voor al wie de wereld van de chocolade wil leren kennen. Het museum biedt heel wat animaties aan tijdens de Erfgoeddagen 2017 (op 16 en 17 september), maar ook ter gelegenheid van zijn derde verjaardag en de Wereld Cacao-en Chocoladedag op 1 oktober.

Verrassende natuur ontdekken in het Belgian Chocolate Village

De Erfgoeddagen op 16 en 17 september 2017 staan in het teken van “Natuur in de stad”. Een mooie gelegenheid om de tropische serre van het Belgian Chocolate Village te komen ontdekken. Daarin worden de teelt-en groeiomstandigheden van de cacaoboom nagebootst. Je vindt er ook bananenbomen, de roekoe, de vanilleplant, de peperstruik en verschillende tropische boomsoorten die kostbare kruiden afgeven waarmee de chocolatiers gedurfde chocoladecombinaties maken.

Nadat bezoekers deze unieke tropische wereld in Brussel verkend hebben, is het tijd om de innerlijke mens te verwennen. De ambachtelijke chocolatiers van het Belgian Chocolate Village onthullen de verschillende stappen om van een cacaoboon tot de heerlijke chocolade te komen. Ze zullen al uw zintuigen prikkelen met hun demonstraties en bieden u een origineel chocoladehapje aan. Een unieke kans om de kinderen een heerlijk en natuurlijk stukje Brussels erfgoed te laten ontdekken!

PSSSSTT!! Tijdens de Erfgoeddagen op 16 en 17 september is het bezoek aan het museum voor iedereen gratis!

Feestelijke en lekkere viering van de chocolade én van de 3de verjaardag van het BCV. Mousse, ganache, praline, carré, tablet, fondant, moelleux… in België kennen we al die zaken op ons duimpje: chocolade maakt deel uit van ons DNA en jaarlijks eten we er zo’n 8 kg van! Maar bij passie komt ook kennis kijken. Op zondag 1 oktober kunnen we allemaal onze liefde voor de chocolade komen verdiepen in het Belgian Chocolate Village n.a.v. de 3e verjaardag van het museum.

Terwijl hij de echte chocolade proeft, met zijn nieuwe, originele en soms onverwachte smaken van de hand van echte meester-chocolatiers, ontdekt de bezoeker de geschiedenis, de cultuur en de consumptie van de chocolade door de eeuwen en over alle continenten heen.

In het kader van deze verjaardag en van de Wereld Cacao-en Chocoladedag, die ook op zondag 1 oktober gevierd wordt, laat het Belgian Chocolate Village u kennismaken met de geheimen van de biochocolade aan de hand van exclusieve animaties: voorstelling van de biochocolade (productie met respect voor het milieu, de biodiversiteit, de afkomst…), een pedagogische en diepgaande kennismaking met de planten in de tropische indoorserre van het museum en een bezoek aan een nieuwe pareltje, het atelier van chocolatier en cacaobrander Frédéric Blondeel, buur én vriend van het Belgian Chocolate Village, die zich onlangs vestigde in Koekelberg, de Brusselse gemeente die het meest verlekkerd is op chocolade.

Op 1 oktober is de toegang tot het Belgian Chocolate Village gratis! Nog een reden om op een speelse manier stil te staan bij de uitdagingen van duurzame ontwikkeling en vooral om een aangenaam moment met vrienden of familie te beleven. Het begin van het nieuwe schooljaar staat helemaal in het teken van chocolade!

OPENINGSUREN BELGIAN CHOCOLATE VILLAGE

De Neckstraat 20 – 1081 Brussels (Koekelberg) – Tél : +32 (0)2 420 70 76

info@belgianchocolatevillage.be – www.belgianchocolatevillage.be

Open : elke dag behalve maandag – Tijdens de schoolvakanties : 7/7 open, incl. maandagen die op een feestdag vallen – Weekdagen: van 9u tot 18u  Weekend, schoolvakanties en feestdagen: van 10u tot 18u. De laatste bezoekers worden toegelaten om 17u. Gesloten : op 25/12 en 1/1 – Duur van het bezoek: 1u.