18e editie van de trofee van Crus de Graves 2017

De 18e editie van de Trophy des Crus de Graves boden zich andermaal een grote selectie wijnen aan. Deze essentiële gebeurtenis voor de benaming Vins de Graves is erop gericht om de beste wijnen van de appellatie te selecteren, wijnen die het vlaggenschip worden voor het jaar 2018.

Na een proefmiddag koos de jury van professionals uit de wijn- en gastronomiesector 10 Graves rouges 2015, 10 Graves blancs 2016 en 1 Graves supérieur 2015.

De gala-avond, open voor alle professionals uit de wijnwereld, stond onder het teken van prestige en benadrukte de drie kleuren van de benaming Graves. Roger Voss, correspondent in Frankrijk van het Amerikaanse tijdschrift Wine Enthusiast en de voorzitter van de jury, mocht de awards aan de 21 nieuwe winnaars van deze editie uitreiken.

“De Cru de Graves Trophy vierde twee uitzonderlijke jaargangen. Elk jaar is anders, dus elke selectie is uniek. Ik feliciteer onze 21 laureaten die ambassadeurs zijn voor de rijkdom van onze benaming “, aldus Dominique Guignard, voorzitter van het Syndicat des Crus de Graves, na de prijsuitreiking.

Laureaten:

Graves Rouge 2015: Château Crabitey – Château Ferrande – Château Grand Abord – Grand Enclos du Château de Cérons – Château La Rose Sarron – Château Lassalle – Château de Portets – Château Roquetaillade la Grange – Château Saint-Agreves en Vieux Château Gaubert.

Graves Blanc 2016: Château De Castres – Château Ferrande – Château Floridène – Château Haut-Reys – Château Jouvente – Château La Rose Sarron – Château Pont de Brion – Château Rougemont – Château Simon en Vieux Château Gaubert.

Graves superieures 2015 : Château D’Uza . www.vinsdegraves.com