21 juli – Nationale Feestdag – “Vegan vol-au-poulettekes”

Belgen, verenigt u: Op 21 juli brengen De Vegetarische Slager ™ en Average Rob flexitariërs, vegans, vegetariërs en omnivoren samen met hun vegan vol-au-Poulettekes™

De Vegetarische Slager™ en Average Rob slaan de handen ineen voor de nationale feestdag op 21 juli. Om ons land te vieren, maar vooral om de Belgen te verenigen, geven ze een vegan twist aan de klassieke vol-au-vent. Met de vegan Poulettekes™ van De Vegetarische Slager™ geniet elke Belg als vanouds. Even lecker als het origineel, en lief voor iedereen.

Veggie of vlees, iedereen Belg

Flexitariër, omnivoor, vegetariër of vegan, we zitten deze nationale feestdag allemaal samen aan tafel dankzij De Vegetarische Slager™ en Average Rob. Beiden besluiten om de Belgen te verenigen, en hoe beter dan met een variatie op een geliefde Belgische klassieker: een stomende portie vegan vol-au-vent. Omdat er niets zaliger is dan allemaal uit dezelfde pot te scheppen, geeft Average Rob een draai aan zijn favoriete gerecht. Hij vervangt de kip in zijn klassieke vol-au-vent recept door de vegan Poulettekes™ van De Vegetarische Slager™. Met zijn vernieuwde versie genieten we op 21 juli allemaal van dezelfde, oer-Belgische smaakbom. Lang leve België, Vive la Belgique, vive le vol-au-Poulettekes™ !

Vegan vol-au-Poulettekes™ à la Rob

Wie denkt aan Average Rob, denkt misschien meteen ook aan één van zijn grote liefdes: vol-au-vent. Hij maakt er geen geheim van dat hij van het iconische gerecht houdt en drukt het zelfs op petten en truien. Nog iets wat Rob graag doet, is mensen samenbrengen. Deze nationale feestdag combineert hij die twee passies. Zijn vegan vol-au-Poulettekes™ is even lecker als het origineel, zonder smaak of textuur op te offeren. Vier België nog meer door bij het gerecht Rob z’n Tout Bien Pils te serveren. Je kan de vegan vol-au-Poulettekes™ met puree of frieten maken, of volg het recept van Rob voor een feestwaardig alternatief: uit het vuistje.

Het vegan en vegetarisch vleesch van nu

De Vegetarische Slager™ maakt vegetarisch en vegan vleesch dat net zo lekker is als z’n dierlijke variant. De producten van plantaardige oorsprong zijn een ode de traditie, met een gelijkaardige smaack en structuur van dierlijk vlees en lief voor iedereen. Van klassiekers zoals vol-au-vent, maar ook pasta bolognese of burgers, maak je met gemak een plantaardige variant. Zo verenig je iedere liefhebber aan één tafel!

Rob is in ieder geval fan: “Met merken zoals De Vegetarische Slager™ komt het vegetarisch alternatief steeds dichter bij het origineel. Soms vind ik het zelfs beter. Vegan Poulettekes™ vliegen hier thuis vaak de pan in.”

Treck gekregen? Zo maak je vegan vol-au-Poulettekes™!

Ingrediënten: 2 bakjes (320 g) vegan Poulettekes™ van De Vegetarische Slager™, 1 el plantaardige olie (of margarine), 1 teen knoflook (fijngesneden), 200 g witte champignons in 4 gesneden, 500 ml water, 500 ml plantaardige room, 200 ml Knorr™ vloeibare groentebouillon, 80 g Maizena™ Instant Roux wit, 20 ml citroensap, 5 g vegan kipkruiden, 1 rol vegan bladerdeeg (*het meeste bereide bladerdeeg in de winkel is vegan, behalve als expliciet wordt vermeld dat het werd gemaakt met ‘roomboter’)

Bereiding: 50min

Voorbereiding gebakjes: 1. Snij het bladerdeeg zodat het volledig in de muffinvormen past. Knip ook kleine vellen bakpapier uit op maat van elke vorm. 2. Vul de muffinvormen met deeg en bakknikkers of rijst. Bak 10 min. in de oven op 200°C. 3. Haal na 10 min. de vellen bakpapier en bakparels/rijst weg en laat de gebakjes vervolgens nog eens 10 min. bakken. Tijdens het wachten kan je beginnen aan de vegan vol-au-Poulettekes™.

Bereiding vegan vol-au-Poulettekes™ & afwerking: 1. Bak de vegan Poulettekes™ goudbruin in olie/margarine en zet aan de kant. 2. Verhit de vetstof en bak de fijngesneden knoflook en champignons goudbruin. 3. Voeg er water, room en de Knorr™ vloeibare groentebouillon aan toe. Breng aan de kook. 4. Voeg al roerend de Maizena™ Instant Roux toe en laat het geheel 5 min. zacht koken. 5. Voeg de vegan Poulettekes™ toe en warm goed op. 6. Breng op smaak met het citroensap en de vegan kruiden. 7. Vul de gebakjes met vegan vol-au-Poulettekes™. 8. Steek rondjes uit het bladerdeeg, zodat deze als deksels op de gebakjes passen. Bestrijk de randen van elk taartvorm met wat suikerwater of sojamelk en plaats de deksels erop. Gebruik een vork om de randen van de taarten aan elkaar te plakken. Bestrijk ze met suikerwater of sojamelk en gebruik een mes of schaar om in elke taart een opening te maken. 9. Bak de taarten gedurende 20-30 min. 10. Ready, eat, go!

www.devegetarischeslager.be