Het restaurant “Angiol d’Or” ligt in het historische centrum van de Noord-Italiaanse en oude hertogelijke hoofdstad Parma. Met historisch geklasseerde monumenten zoals de kathedraal en de 13de eeuwse baptisterie als onmiddellijke buren op het kathedraalplein, serveert het gerechten gebaseerd op de hertogelijke culinaire traditie die symbool staan voor de spreekwoordelijke gastvrijheid van de stad. Het levert op deze manier een bijdrage aan de betiteling ‘Parma city of gastronomy’.
Een jong en enthousiast team zorgt voor een elegant en gastvrij onthaal, geruggesteund door een typische keuken met aandacht voor detail, die een beroep kan doen op een selectie verzorgde regionale wijnen.
Het restaurant bestaat uit meerdere ruimtes, het grootste deel bevindt zich in een grote serre die in de zomer voor een part figuurlijk kan worden afgebroken zodat de bezoekers naast de culinaire geneugten ook de intense drukke sfeer van het kathedraalplein kunnen opsnuiven. Alleszins modern en gezellig zonder overtollige franjes of formaliteit.
Onze proeverij bestond uit een introductie van 30 maand gerijpte en gedroogde Parmaham vergezeld van torta fritta en gepickelde groentjes. Volgde een mooie gnocchi met Parmigiano-reggiono knapperige kruidenbroodjes en fijne groentjes en een tortelli di spalla cotta (pasta gevuld met spalla di San Secondo, een plaatselijk koud vlees. De pasta was perfect gekookt en werd nadien in boter gegooid, hij bleef voldoende krokant zonder overbelasting van de vullingen.
Het hoofdgerecht werd de huisspecialiteit ‘Rosa di Parma’, een steak filet van varken vergezeld van geroosterde aardappelreepjes, een lichte verwijzing naar onze frietjes, weliswaar krokant en goudgeel, maar beslist geen concurrent voor ons traditioneel nationaal gerecht. Rosa di Parma is een vlindervormige steak die in Parmaham wordt gerold en gevuld is met Parmigiano kaas, een geheel dat lichtjes wordt gemarineerd in een massalawijnsaus vooral het in schijfjes wordt gebakken. Leuk rosé gehouden een fijne voltreffer. Afsluiter van dienst een semifredato al café met wafeltjes met kardemon en matcha toetsen.
Onze maaltijd werd ondersteund door een mooi mousserende Malvasia Colle di Parma 2016 en een Marcello millesima 2018 Ariola. Leuke geconcentreerde en aromarijke regionale wijnen die de gastronomie van Noord-Italië in een aantrekkelijk daglicht stellen.
Culinaire commentaren:
Tasted4you: 2 minutes
gezellig en sfeervol restaurant
aandacht voor dagverse ingrediënten
smaakvolle regionale specialiteiten
rustpunt temidden een drukke sfeer
RISTORANTE ANGIOL D’OR – Piazza Duomo – Vicolo Scutellari, 1 – 43100 Parma
www.angioldor.it
Geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00-14.00 uur en van 19.00-22.00 uur.