De PATATHON van McCain is toe aan zijn 3de editie

Zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 in Tourinnes-Saint-Lambert

Zin om mee aardappelen te rapen tijdens een solidaire en ludieke actie waarvan de volledige opbrengst naar de Voedselbanken gaat? McCain nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de Patathon, een inzamelingsactie waarmee je concreet iets doet tegen de voedselverspilling.

Samen met de Voedselbanken organiseert McCain op 5 en 6 oktober voor de 3e keer zijn aardappelmarathon: de Patathon. Deze unieke en solidaire actie draait om aardappelen rapen die na de oogst nog op de velden liggen. Dit is trouwens een eeuwenoude traditie, wat ook met andere overgebleven groente en fruit werd gedaan. Met dit initiatief zet McCain zijn acties verder die kaderen in de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf en wordt er concreet iets ondernomen tegen het grote probleem van de voedselverspilling.

Een ludieke en solidaire actie

Met deze solidaire actie worden er op de aardappelvelden van de partners van McCain aardappelen geraapt die er nog liggen na de oogst, duizenden aardappelen die als te klein beschouwd worden, niet mooi genoeg of niet conform de verkoop zijn. Deze actie gaat door in Waals-Brabant, te midden van het landbouwgebied. Met dit solidair, innovatief en duurzaam initiatief wordt iedereen in België uitgenodigd om mee aardappelen te komen rapen, die vervolgens aan de Voedselbanken worden geschonken en uitgedeeld aan de meest hulpbehoevenden onder ons.

De Pathaton staat voor een heel concreet, sociaal en duurzaam initiatief, geschikt voor groot en klein. Dankzij dit initiatief kun je écht iets ondernemen tegen de voedselverspilling, een bijzonder ernstig probleem in onze maatschappij, maar waar jij het verschil kunt maken!

Nieuw in 2019

Dit jaar wordt de Pathaton van McCain nóg groener en wordt er duidelijk gecommuniceerd rond het scheiden van afval en het reduceren van plastic. Beter en verstandiger consumeren, het milieu helpen en een band creëren, dat is het leidmotief van de Pathaton, van A tot Z een actie voor het goede doel die Belgen ertoe aanzet om slimmer met voeding om te gaan en te kiezen voor een solidaire landbouw.

CIJFERS 2018 :

2 dagen aardappelen rapen – 200 Patathonners – 2,6 ton aardappelen verzameld – +2000 personen geholpen die het moeilijk hebben – 13 000 porties uitgedeeld aan hulpbehoevenden in België

PROGRAMMA 2019

9.00 u – Ontvangst en gezellig ontbijt op de boerderij

9.15 u – Korte introductiespeech

9.30 – 12.30 u – Aardappelen rapen op een veld vlak bij de boerderij

12.45 u – Resultaat van de oogst en officiële overhandiging aan de Belgische Voedselbanken

13.00 u – Lunch met frieten van McCain

Tot 14.30 u – Bezoek aan de boerderij en verrassingen!

INFORMATIE & INSCHRIJVING

Surf naar: http://club.mccain.be/patathon – Deadline : 22 september 2019