Violife serveert griezelhapjes voor Halloween én hartverwarmende herfstgerechten
Verschrikkelijk lekker, de plantaardige kaasvervangers van Violife… Bovendien inspireren ze je moeiteloos tot griezelige Halloween-crackers, enge jalapeños-mummies… of een gelukzalige appeltaart. Proeven maar!
JALAPEÑO-MUMMIES
Ingrediënten (voor 12 porties): 150 g Violife Creamy Original Flavour – 200 g Violife Grated Mozzarella Flavour – 120 g jalapeño’s, in de lengte gehalveerd, zaadjes verwijderd – 1 bosuitje, in fijne ringetjes gesneden – ½ koffielepel zout – 1 vel vegan bladerdeeg – havermelk om te bestrijken – snoepoogjes
Bereiding (15 minuten):
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de Violife Creamy Original Flavour in een kommetje met de Violife Grated Mozzarella Flavour, de bosui en het zout, en roer door elkaar. Leg de gehalveerde jalapeño’s op een bakplaat met bakpapier en verdeel er voorzichtig het mengsel over. Rol het bladerdeeg open en snijd in dunne repen. Wikkel rond iedere gevulde jalapeño een reep bladerdeeg. Laat voldoende ruimte vrij voor de oogjes. Bestrijk met wat havermelk. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en breng de snoepoogjes aan. Dien warm op… en laat iedereen schrikken!
HALLOWEEN-CRACKERS
Ingrediënten (voor 20 koekjes): 200 g Violife Slices Cheddar Flavour – crackers die je lekker vindt – koekjesuitstekers in Halloweenthema
Bereiding (5 minuten):
Steek met de koekjesuitstekers vormpjes uit de sneetjes Violife Cheddar Flavour en leg ze op de crackers.
ROMIGE PASTA MET KNOFLOOK EN CHAMPIGNONS
Ingrediënten (voor 4 personen):
Pasta: 150 g Violife Creamy Original Flavour – 100 g Violife Grated Prosociano Flavour – 500 g champignons naar keuze, in niet te kleine stukken gesneden – 300 g verse spinazie – 500 g volkoren spaghetti – 1 koffielepel rode chilivlokken
Marinade: 2 soeplepels olijfolie – 100 g hoisinsaus – 2 soeplepels sesamolie – 1 soeplepel chilipasta met knoflook – 2 soeplepels zwarte en witte sesamzaadjes – 1 koffielepel harissa
Broodkruim 10 g Violife Vioblock – ½ kopje paneermeel – 1 soeplepel fijngehakte rozemarijn – 1 koffielepel gedroogde knoflook
Bereiding: (30 minuten):
Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar en klop even door. Zet aan de kant. Verwarm voor het krokante laagje de Violife Vioblock in een pan, voeg er het paneermeel, de rozemarijn en de knoflook aan toe en laat 3 tot 5 minuten bakken tot het mengsel goudgeel van kleur is. Haal van het vuur en zet aan de kant. Maak nu de spaghettisaus: bak de champignons 5 tot 7 minuten in 2 soeplepels olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg de spinazie toe en laat nog 2 tot 3 minuten bakken. Giet er vervolgens de chilimarinade bij. Voeg de Violife Creamy Original Flavour toe en roer onder elkaar tot een romige saus. Kook intussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en giet ½ kopje van het kookwater bij de spaghettisaus. Blijf roeren tot alles vermengd is. Gebruik een keukentang om nestjes te maken van de pasta. Dresseer ze op een bord en giet er de romige champignonsaus over. Je kunt de pasta ook gewoon toevoegen aan de saus en zo opdienen. Bestrooi met het paneermeel, de chilivlokken en geraspte Violife Grated Prosociano Flavour.
VEGAN APPELTAART
Ingrediënten (voor 10 personen):
Vulling: 30 g Violife Vioblock – 7-8 middelgrote appels, geschild en in blokjes gesneden – 1 soeplepel citroensap – 12 g suiker – 3 soeplepels bloem – 1 koffielepel gemalen kaneel – 1 koffielepel vanille-extract
Korst: 375 g Violife Vioblock, koud en in blokjes gesneden – 750 g bloem – 1 koffielepel suiker – ¼ koffielepel zout – 3 soeplepels ijskoud water – 3 soeplepels havermelk – 3 soeplepels bruine cassonade
Bereiding: (1 uur en 25 minuten):
Meng voor de vulling de appelblokjes in een pot met het citroensap, de suiker, bloem, kaneel en vanille. Laat bakken tot de appelstukjes zacht zijn. Vergeet zeker niet om geregeld te roeren. Voeg de Violife Vioblock toe tot de appels gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur en zet aan de kant. Meng voor de korst de bloem en blokjes koude Violife Vioblock in een elektrische keukenmixer en klop door elkaar met een deeghaak. Voeg zodra het deeg brokkelig wordt de suiker, het zout en het koude water toe en kneed nog wat langer. Leg het deeg op een licht bebloemd werkvlak en rol uit tot 1 cm dikte. Doe het deeg in een met bakpapier beklede taartvorm van 24 cm en vul met de appelvulling. Rol de rest van het deeg opnieuw uit tot een dikte van 1 cm voor de bovenkant van de taart. Dek de taart af met het deeg en druk de randen dicht met je vingers. Voeg als je wilt nog een motief toe door deegrepen uit te snijden en met elkaar te vervlechten. Bestrijk met havermelk en bestrooi met suiker. Zet ca. 50 minuten in de oven op 170°C, tot de korst mooi goudbruin is.
GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPELEN
Ingrediënten (voor 4 personen): 150 g Violife Creamy with Garlic & Herbs om te smeren – 4 middelgrote zoete aardappelen – 3 soeplepels olijfolie – 1 soeplepel knoflookpoeder – zwarte peper uit de molen – zout – fijngehakte jonge uitjes ter versiering
Bereiding: (20 minuten):
Was en schrob de zoete aardappelen goed schoon. Droog ze af en snijd voorzichtig in schijfjes van 2 cm dik. Overgiet met olijfolie, bestrooi met knoflookpoeder en kruid royaal met peper en zout. Meng alles goed door elkaar zodat de aardappelen helemaal bedekt zijn. Bak tien minuten per kant in een grillpan of op de barbecue. Versier met de fijngehakte jonge uitjes en dien op met Violife Creamy with Garlic & Herbs om te smeren in een kommetje erbij als dipsaus.
www.violifefoods.com