Michelin-gids moet Grieks gastronomisch toerisme stimuleren
Griekenland is al vele jaren wereldwijd bekend om de kwaliteit van het mediterrane dieet dat de basis vormt van de plaatselijke keuken.
Er doet zich een nieuwe kans voor om gasten kennis te laten maken met de gastronomie van het land en hen zo een extra reden te geven om hun favoriete bestemming binnenkort opnieuw te bezoeken. Een samenwerking tussen de Griekse Nationale Organisatie voor Toerisme en Michelin plaatst Griekenland en vooral Athene officieel op de wereldkaart van de haute cuisine. De nieuwe overeenkomst omvat een breed plan om de Griekse gastronomie internationaal te promoten via de gids, door hun deskundige beoordelaars naar het land te halen. Griekenland hoopt door het partnerschap de merknaam Griekenland en de toeristische ervaring van Griekenland te versterken.
Athene krijgt snel een reputatie als gastronomische bestemming en de culinaire scene bloeit. Er zijn momenteel 27 restaurants in Athene die in de Michelingids 2022 met Michelinsterren zijn bekroond en een handvol hotels.
Michelin Gids Athene 2022 bevat onder andere:
Twee Michelinsterren: Delta, te vinden in het hart van het Stavros Niarchos Foundation Cultural Center (NIEUW)
Eén Michelinster: Soil, in de Pangrati, (NIEUW) – The Zillers, met uitzicht op de Akropolis (NIEUW) – Botrini’s – Spondi – CTC – Hytra – Pelagos – Varoulko Seaside.