Hier word je hongerig van …

Nieuw bij Oil & Vinegar : van Aperitiefhapjes tot Zandkoekjes

Bij Oil & Vinegar weten ze precies hoe ze de smaakpapillen moeten strelen. Het merk dat bekend staat voor zijn kwalitatieve olijfolies en azijnen kruidt onze lente alweer met tal van smaakvolle, nieuwe producten. Al bijna 25 jaar lang vind je er alle smaakmakers uit de Mediterrane keuken: van Aperitief tot Zandkoekje.

Bij koffie hoort een koekje. Al smaken deze Lemon Cookies en Salted Caramel Cookies eigenlijk áltijd. De Lemon Cookies zijn luchtige koekjes met een hint van citroen, gemaakt op basis van een authentiek zandkoekjesrecept dat al 3 generaties meegaat. Heerlijk als tussendoortje op een zomerse dag of verkruimeld als basis voor een dessert, zoals een frisse citrusvariant van tiramisu. Dat werkt op de speekselklieren, niet? De verslavend lekkere Salted Caramel Cookies zijn knapperige koekjes met karamel uit Isigny en een vleugje Frans zeezout. Gemaakt volgens een authentiek Frans recept dat al 3 generaties meegaat.

Felicitaties, een bedanking of een uiting van liefde is altijd welgekomen. Zéker wanneer je dat doet aan de hand van een mooie fles gevuld met bijzonder lekkere extra vierge olijfolie. Door zijn milde smaak is deze Toscaanse olijfolie een echte allemansvriend. Voeg hem toe aan salades of over (gegrilde) groenten. Daarnaast is die ook heerlijk te gebruiken bij vis, vlees en zelfs een bolletje roomijs. Tip! Gebruik de olijfolie koud om de frisse aroma’s te behouden.

Olijfsoort: De olijfolie is gemaakt Frantoio, Leccino, Moraiolo en Peranzana olijven. De olijven worden vroeg in het olijvenseizoen geoogst. Doordat de olijven zo vroeg geplukt worden, zitten ze nog bomvol antioxidanten, vitamines en smaak. Niet alleen lekker, maar dus ook heel erg gezond.

Ta-watta? Taralli zijn kleine, krokante snacks uit de regio Puglia in Italië. Qua structuur lijken ze op een soepstengel, maar dan in de vorm van een ring. De oorsprong van het recept gaat terug tot de jaren 1400: een tijd waarin droge periodes veelvuldig voorkwamen en de honger gemakkelijk kon toeslaan. Daarom moesten de inwoners van Puglia vindingrijk worden. Dat deden zij door producten te combineren die altijd in elke voorraadkast aanwezig waren: bloem, extra vierge olijfolie, zout en witte wijn. En zo ontstonden de eerste varianten van de taralli. Na verloop van tijd werd de taralli een van de populairste broodvervangers van Italië. Vandaag wordt het vooral gegeten als snack. Perfect voor op de aperitiefplank of om te serveren bij soep of salades! Door het toevoegen van kruiden zoals oregano, knoflook, ui en tomaat, creëerden we taralli met Italiaanse pizza smaak.

Oil & Vinegar(s)

Olijfolie met basilicum (250ml) – € 12,95: Frisse basilicumsmaak – Geperst met échte basilicum – Ideaal over pasta en pizza

Geen verse basilicum in huis omdat je plantje kaalgeplukt of – euh – dood is? Dan is deze extra vierge olijfolie met basilicum je (smaak)redding. Met deze olijfolie voeg je een heerlijk intense basilicumsmaak toe aan elk pasta- en pizzagerecht. Of gebruik een paar druppels in je zelfgemaakte pesto. Je zal verstelt staan hoe de basilicum in deze extra vierge olijfolie zorgt voor de beste pesto ooit. Dressingtip – combineer met tomatenazijn, aardbeien-rabarberazijn of dadelazijn

Azijnen worden lang niet meer alleen gebruikt in salades. Probeer de veelzijdige smaakmaker eens om een verfrissende (alcoholvrije) cocktail te maken bijvoorbeeld. Zo past de Spritz Vinegar geweldig in het gelijknamige bekende Italiaanse zomerdrankje. Zo maak je een Italian Spritz (met vinegar): meng 3 delen prosecco, 1 deel bruiswater en 2 eetlepels azijn in een groot wijnglas met flink wat ijs. Garneer met een schijfje sinaasappel en geniet van dit licht bittere en frisse drankje. Wil je een verfrissend alcoholvrij drankje? Laat dan de prosecco weg.

Wist je dat de citrussmaak van sinaasappel perfect matcht bij de zachte smaak van avocado? Maak een saladedressing van de Spritz Vinegar en wat extra vierge olijfolie en voeg toe in een ijsbergsalade met avocado, cherrytomaten en voeg eventueel wat garnalen toe. Dé salade voor bij de BBQ!

Nog een onmisbare salade bij de BBQ: de salade Caprese. Laat de smaken van je mozzarella en tomaat nog beter tot zijn recht komen met een vleugje Tomatenazijn. Ook verrassend verfrissend over je warme pasta met een scheutje olijfolie, wat knoflook en een snufje zout en peper. Zin in een aperitief? Met een scheutje tomatenazijn laat je je Bloody Mary nog rijker smaken.

Deze witte wijnazijn met dragon heeft een perfecte blend van Spaanse witte wijnazijn (70%) en Italiaanse witte balsamico condiment (30%). Door de balsamico verkrijgt deze kruidenazijn zijn diepe kruidensmaak. De fles is daarnaast gevuld met een lokaal geteelde dragon tak. Zo heb je altijd verse dragon bij de hand in de keuken. Dragon wordt het meest gebruikt in de Franse keuken. En wist je dat het geheim achter de smaakvolle klassieke bearnaisesaus dragon is? Daarnaast is deze azijn ook heerlijk in saladedressings, sauzen, stoofgerechten en soepen. Bijvoorbeeld in combinatie met kip, kalf, vis en champignons.

Ook deze witte wijnazijn met Mediterrane kruiden is een blend van Spaanse witte wijnazijn en Italiaanse witte balsamico condiment. Deze fles is gevuld met Mediterrane kruidentakjes (rozemarijn, oregano en tijm) die lokaal geteeld worden. Heerlijk om een klassieke saladedressing mee te bereiden. Combineer deze azijn met Extra vierge olijfolie met knoflook, een gesnipperde sjalot en wat honingmonsterd. Daarnaast is deze azijn ook perfect voor in marinades, sauzen en soepen.