Greenroom – Perk

Kurt Coosemans en Isabelle Vervaeke die jarenlang actief waren in het Leuvens restaurant “Boardroom” verlieten een kleine 15 jaar geleden de universiteitsstad om hun eigen restaurant Greenroom te openen in Perk.  Een restaurant met een nieuw concept waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen voor- en hoofdgerecht en de gast een totaal vrije keuze heeft. Naargelang de gekozen menuformule kan een twee-, drie of viergangenmenu al dan niet met dessert worden uitgekozen. Bij de opening konden de gasten ook terecht in een wijnbar, winetoom.be , die al enige tijd open was, door het succes van het restaurant werd deze formule ondertussen afgevoerd, hoewel de wijnwinkel nog steeds beschikbaar is.

Greenroom.be en Wineroom.be zijn gevestigd in “Villa Teniers”, een herenhuis langs de Vilvoordse steenweg in Perk. David Teniers de Tweede was een schilder die tijdens de zeventiende eeuw dertig jaar van zijn leven in Perk doorbracht. In het concept ‘wine&dine’ wordt er zoals destijds in de Boardroom, geen onderscheid gemaakt tussen voor- en hoofdgerechten. Kurt serveert een decoratieve en creatieve keuken op basis van dagverse seizoenproducten, bovendien selecteert hij kwalitatieve ingrediënten. Een geheel boordevol smaak en aroma’s met respect voor de natuurlijke eigenschappen van elk ingrediënt afzonderlijk. De menuformules laten toe om meerdere gerechten van de kaart te proeven en te ervaren… Tevens kan elk gerecht begeleid worden door een wijn naar keuze.

Wineroom.be is een kleinschalige onafhankelijke wijnhandelaar met wijnen uit alle hoeken van de wereld: Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Hongarije, Israël, Italië, Portugal, Spanje, Zuid-Afrika… Wineroom.be biedt meer dan honderd wijnen, aperitieven, digestieven, cava’s en champagnes aan die op het gebied van prijs/kwaliteit aan ieders vraag voldoen.

Het interieur van restaurant Greenroom is tegelijk authentiek en modern, een mooie combinatie die de Villa Teniers nog steeds van de nodige praal voorziet. De zaal geeft uitzicht op de achterliggende velden en wordt aangevuld door een prachtig terras. Een unieke gelegenheid om bij mooi weer volop van de weidse natuur te genieten, facet dat David Teniers eveneens begeesterde en hij in meerdere werken wist vast te leggen. Je kan ook terecht in het voorliggende gedeelte waar een deel van de wijnwinkel is opgeborgen, de modernere toets van de zaal maakt hier plaats voor meer intimiteit in een authentiek gedeelte van de woonst.

Kurt serveert van donderdag tot en met zondag zowel een lunch als een diner. Het lunchmenu varieert wekelijks en biedt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Het accentueert zich op seizoenproducten en biedt ook diverse regionale producten aan. Op de middag kan men net als ’s avonds ook opteren voor de à la carte formule en dit volgens de eerder aangehaalde formule.

Wij opteerden bij onze degustatie voor de light formule, ttz twee gerechten naar keuze. Als introductie kozen voor gebakken sint jacobsvruchten en als afronder een creatie met fazant. Bij het aperitief, een lekkere maar weliswaar zoeterige mocktail op basis van ananas, serveerde Kurt een butternut soepje met spekjes en korstjes en een horentje vitelo tonato.

De sint jacobsvruchten, mooi gebakken maar toch leuk ziltig, kregen het gezelschap van broccoli, een mooi romig sausje en werden afgedekt door een leuk krokant koekje van hazelnoot. Een zeer fijne bereiding, net zoals de andere gerechten uit het à la carte menu weliswaar is een tussengerecht versie. Decoratief alleszins en mooi evenwichtig, perfect op smaak met precieze gaartijden.

De mooie fazantrolletjes vormden het centrale gegeven in ons hoofdgerecht. Ook hier de gangbare tussengerecht formule, al werd de fazant mooi geassisteerd door licht aangebakken witloofkropjes, een fijne puree en gedecoreerd met enkele blaadjes bloedzurkel. Opnieuw een lekkere en mooi evenwichtige bereiding die onze smaakpapillen beslist wist te bekoren. Bij de afsluitende koffie een schaaltje met een viertal zoete lekkernijen.

Restaurant Greenroom – Vilvoordse steenweg 82 -1820 Perk/Steenokkerzeel – Geopend van woensdag tot en met zondag van 12 tot 16 uur en van 18.30 tot 22uur. Tel 02-3034441 – www.greenroom.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 3 minutes – ondergebracht in Villa Teniers – moderne eetzaal gekoppeld aan authentieke elementen – decoratieve presentaties – verse ingrediënten met evenwichtige en lekkere smaaktoetsen – terras en privé parking.

Michelin: modern Franse keuken – groene pracht van omliggende velden – tussengerecht porties zodat gast zelf een menu kan samenstellen

GaultMillau: 13/20 – verfijnde klassieke keuken – versheid en perfect gaartijd van de ingrediënten- prima onthaal en aangename bediening.