A la Duchesse Anne – Saint Malo

Ronddwalen in Saint Malo is ongetwijfeld kennismaken met de oude stad, smalle steegjes en zware stadswallen van waarop je ene leuk zich hebt op de vele baaien, het centrum en de jacht- en handelshaven.

Talloze boetiekjes en winkeltjes verdringen elkaar, je vindt er zelfs de begraafplaats van Chateaubriand en tal van andere beroemde Fransen terug. Indrukwekkende stadspoorten verschaffen toegang tot het monumentale Intra Muros. Het stadhuis werd ondergebracht in een oude burcht die in verbinding staat met een oud fort ruim 100m verderop in zee gedropt.

Ook inzake eethuisjes en restaurants heb je keuze te over. Langsheen een der oude vestingmuren werd figuurlijk warempel een Brusselse Kleine Beenhouwersstraat ingeplant. Vanaf de place Chateaubriand, via de rue J Cartier, over de Place du Poids du Roi en een deel van de Chartreusestraat ontdek je een massa restaurantjes nagenoeg alle met zonneterras die tegen de meest onwaarschijnlijke prijzen hun gerechten promoten, eethuisjes die net als in Brussel van midden de straat door de obers worden aangeprezen. Overvol vanaf de eerste zonnestralen door een menigte toeristen is het meer dan eens drummen geblazen om een plaatsje te bemachtigen.

Een van de leuk ogende restaurants is a la Duchesse Anne, een naam die past bij het stadje en tegelijk een restaurant dat toch enige historische referenties in Saint-Malo opbouwde. Volgens bepaalde bronnen opende het zelfs in 1938 de deuren. Volgens bepaalde legendes is de naam expliciet verbonden aan Hertogin Anne die opdracht zou hebben gegeven tot de bouw van een degelijk restaurant.

De kaart biedt een ruim assortiment Franse klassiekers waarbij de Franse gastronomie ere wordt aangedaan door de smaken en aroma’s  van weleer te mengen met hedendaagse kruiden en dagverse producten. Het interieur oogt bijzonder klassiek en de uitbaters hebben de gelagzaal zo veel als mogelijk in haar oorspronkelijke toestand bewaard, maar wel een moderne keuken ingericht. Het terras oogt fris en monter met witte tafeldoeken en leuke decoratieve toetsen, wel werd het motto ‘time is money’ omgevormd tot ‘ruimte kost geld’ en werden op de beperkte terrasoppervlakte een maximaal aantal zitplaatsen gecreëerd waardoor het meer dan drummen is geblazen.

Onze oesters zowel de platte als de creuses waren perfect geopend zonder enig gruis. Behoorlijk groot met leuk crèmekleurig tintje bleven ze fris en mooi ziltig. Kwalitatief en vers was onze roggevleugel alleszins al bleef deze tot een mini-portie beperkt.

A la Duchesse Anne – 1/3 Place Guy La Chambre – Intra Muros- 35409 Saint-Malo

Tel 33 2 99 40 85 33  – la.duchesse.anne@orange.fr

Geopend 7/7 – 12 tot 14.30 en 19 tot 21 uur. Menu’s 24 tot 79€.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  1 minute

authentiek interieur en verzorgd terras

ietwat nukkige bediening

verse ingrediënten

Michelin:       2 bestekken

wals van garçons met witte vest en strikje

vis en zeevruchten