Aftellen naar … het einde van de maaltijd!

Geniet van een uniek Siciliaans amaro-ritueel met Averna. Als het aan Averna ligt, klinken we in Siciliaanse stijl tijdens de feesten. Italianen weten het dan ook al lang: een maaltijd afsluiten doe je met een amaro, een aromatisch digestief met bitterzoete smaak. Als authentieke amaro, leent Averna zich perfect om een nieuwe ‘after dinner’-traditie te introduceren bij vrienden en familie.

Geheim recept, al vier generaties lang

Een slokje Averna is een slokje Sicilië. De unieke plantenmengeling werd bedacht in 1868 door Benedictijnse monniken van Abbazia Di Santo Spirito en wordt al 150 jaar van generatie op generatie doorgegeven.

De aromatische infusie blijft tot vandaag een goed bewaard geheim. De enige bekende ingrediënten, typisch voor de regio van Averna, zijn bittere Siciliaanse sinaasappel, citroen en granaatappel.

Averna heeft een bitterzoete, volmondige smaak met toetsen van citrus en een kruidig aroma. De bitterzoete toets wordt verkregen door kruiden, wortels, bast, zeste van citrusvruchten en andere fruitschillen te macereren in neutrale alcohol. De donkerbruine, goudrode kleur roept samen met de delicate mengeling van mediterrane kruiden het zonovergoten Siciliaanse landschap op.

Klinken met Averna… na het eten

Al decennialang drinken Italianen een amaro aan het einde van de maaltijd. Dit traditionele digestief helpt niet alleen de spijsvertering, maar is ook een cultuur op zich, waarbij ‘after dinner’ het perfecte moment is om verhalen te delen en gezellig te klinken met een Averna.

Verrijk je smaakbeleving door Averna te consumeren als “Ammazzacaffè”: wat wil zeggen na een espresso. Dit is een authentieke Italiaanse gewoonte om de smaak en het cafeïne-effect van koffie te verzachten. Om optimaal van de rijke smaak te genieten, degusteer je in het typische womb-glas, uniek voor Averna. Dit gewelfde, ronde glas laat de delicate aroma’s helemaal tot hun recht komen. Het bijhorende serveerritueel gaat als volgt:

•Vul het glas met ijsblokjes, zeste van citroen of sinaasappel. Voeg nog enkele takjes mediterrane kruiden, zoals tijm, munt of rozemarijn, toe voor een optimale balans. •Kantel het womb-glas en laat het op tafel zachtjes ronddraaien om de aroma’s te versmelten. •Ruik aan het glas en ontdek de warme geur van honing en de frisse toets van munt en citrus. •Neem een slok en geniet van de ronde, rijke smaak van Averna.

Als typische amaro is Averna dus ideaal om een maaltijd af te sluiten met een vleugje Italiaanse authenticiteit én te klinken op warme momenten met vrienden. Salute!

Met een portefeuille van meer dan 50 premium en super premium merken, verdeeld over bekende, mondiale, regionale en lokale merken, is Campari Group een belangrijke speler geworden op de wereldmarkt van de drankensector. Tussen de wereldwijd verdeelde merken van de groep vinden we onder meer Aperol, Appleton Estate, Campari, SKYY, Wild Turkey en Grand Marnier. De groep, die gesticht is in 1860, staat vandaag de dag als zesde gerangschikt in het premium-segment. Het bedrijf kan rekenen op een wereldwijd distributiesysteem dat actief is in meer dan 190 landen en de groep speelt een sleutelrol in Europa en in Noord en Zuid-Amerika. De strategie van de groep is een combinatie van organische groei, gebaseerd op een versterking van de merken, en externe groei, die men verwezenlijkt door slimme overnames van merken en bedrijven.