Feestelijke hapjes met Marlene

Appels zijn heerlijk als snack, in een appeltaart of als compote maar het hoeft niet altijd even traditioneel te zijn. Voor de feestdagen stelde Marlene® enkele hapjes samen.

Originele maar eenvoudige recepten om gasten te verrassen.

IN PROSCIUTTO GEWIKKELDE APPELSCHIJFJES MET BRIE, GRANAATAPPEL EN RUCOLA (8 pers.)

Voorbereidingstijd: 10 minuten: 2 Marlene Royal Gala appels, 8 plakjes prosciutto crudo, 100 g brie, 50 g granaatappelpitjes, 20 g rucola, 1/2 lepel olijfolie, peper en zout

  1. Was en droog de Marlene Royal Gala appels. Snijd ze in schijfjes van ongeveer 5 mm dik. 2. Meng de rucola en de granaatappel met olijfolie. Snijd de plakjes prosciutto crudo doormidden. Leg op elk plakje een appelschijfje, een stuk brie en wat rucola-mengeling. Rol de prosciutto voorzichtig op zodat de rucola er niet uit valt. 3. Herhaal dit voor alle plakjes prosciutto en leg ze op een serveerschaal. Breng op smaak met peper en zout.

◆ MARLENE ROYAL GALA ◆

Kies voor een Marlene Royal Gala appel voor zijn zeer zoete, aromatische smaak en frisse, sappige toets.

BRIE IN DE OVEN, GEKARAMELISEERDE APPELS EN PECANNOTEN (6-8 pers.)

Voorbereidingstijd: 5 minuten ◆ Bereidingstijd: 15 minuten : 2 Marlene Golden Delicious appels, 1 kleine brie van ongeveer 500 g, 75 g bruine suiker, 35 g pecannoten, 15 g boter

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Plaats de brie in een klein gietijzeren pannetje of op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder, indien gewenst, de bovenste korst van de brie om het proeven te vergemakkelijken. 3. Bak gedurende 10 à 15 minuten. 4. Terwijl de brie in de oven staat, smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. 5. Snijd de Marlene Golden Delicious appels in kleine blokjes en bak deze samen met de bruine suiker in een pan. Roer regelmatig gedurende 5 à 8 minuten tot de appels zacht zijn en er een gekarameliseerde saus is gevormd. Voeg de geplette pecannoten toe aan het mengsel. 6. Haal de brie uit de oven en dresseer de vulling bovenop de brie. 7. Serveer onmiddellijk met appelschijfjes, crackers of stokbrood!

◆ MARLENE GOLDEN DELICIOUS ◆

Kies voor een Marlene Golden Delicious appel voor zijn lichte geur, sappig en fijn vlees, zoete smaak en subtiele aroma’s.

MAG IK ME EVEN VOORSTELLEN? IK BEN MARLENE®

Mijn vader is de berg, sterk en wijs. Mijn moeder is de mediterrane zon die mij omhelst en verwarmt. Het weer is mijn gids. Ik ben niet zomaar een appel: ik ben Marlene®, dochter van de Alpen.

Het unieke klimaat van Zuid-Tirol verwent me met meer dan 300 dagen zon per jaar. Mijn smaak en aroma zijn het speciale resultaat van mijn groeiomgeving: koude nachten en warme dagen, harde winters en zachte zomers.

Ik ben er in veel variëteiten en voor alle smaken: Royal Gala, Golden Delicious, Granny Smith, Red Delicious en Fuji. Ontdek ze allemaal, ook dankzij mijn recepten, op www.marlene.it