Amountanage – Marrenon Luberon & Ventoux

Marrenon is een referentie onder de producenten van Luberon en Ventoux en biedt de economische vitaliteit van de regio door premium wijnen te ontwikkelen, met een unieke stijl en door het terroir te vergroten. Trouw aan zijn roots, bouwt Marrenon een internationaal merk uit door zich te richten op het respect voor het milieu en innovatie.

De mythische bergen, Luberon in het zuiden (1.125 m) en Ventoux in het noorden (1.912 m), smeden het karakter van deze appellatie: maximale blootstelling aan de zon, getemperd door de hoogte en de thermische amplitude Alpen, glooiende hellingen en kalkstenen terroirs blootgesteld aan de voordelen van de Mistral-wind … Al deze factoren bevorderen de uitstekende expressie van dit mozaïek van terroirs waar Marrenon van profiteert. De rijkdom en diversiteit van de bodem, kalkstenen puinhopen, ronde kiezels, safres, zijn de ideale bakermat voor Syrah en Grenache, de twee belangrijkste druiven, en de witte Vermentino, de trots van het huis.

Met respect voor het erfgoed en het milieu zijn de wijnbouwers van Marrenon betrokken bij een veeleisende kwalitatieve aanpak, gecertificeerd door verschillende kwaliteitslabels. Een proces zichtbaar, zowel in de wijngaarden, waar de wijnbouwers permanent zorgen voor elk specifiek perceel, en tijdens de vinificatie, georkestreerd met de precisie van een horlogemaker door Philippe Tolleret.

Uitzonderlijke vaten en iconische merken

De streek, altijd het terroir !!!! Het is de sluitsteen van de Marrenon-stijl: elegantie en finesse. De wijnen zijn fijn, rond, fris en fruitig, nobel, elegant en krachtig. Het merk Marrenon is een assortiment afgestemd op het traditionele distributiekanaal (wijnwinkels, restaurants). Plezier van nature: met uitzonderlijke flessen zoals de Petula rosé, de Orca en Capella (Ventoux) vaten, de Grand Marrenon (Luberon, wit en rood), de Doria en Sepia, of de iconische Gardarem. Om nog maar te zwijgen van het Organic assortiment, Amountanage en voor de “bubbels”, de Cuvée M rosé.

Amountanage is een assemblage van Syrah en zwarte Grenache, geteeld op geselecteerde percelen gelegen op kalkachtige uitlopers van het Luberon-massief. De druiven worden verzameld tussen eind september en half oktober, afhankelijk van de geëigende ligging van de percelen. Maceratie tussen 7 en 12 dagen, zachte extractie bij gecontroleerde temperatuur (20 ° C-22 ° C).

Diepe robijnrode jurk. De neus is intens en elegant, met zwarte bessen, blackberry-frambozen en kirsh-kersen. In de mond wordt de rijpe fruitigheid complexer. Volheid, ronding en balans, zorgen voor een behoorlijk lange en complexe afdronk. Geserveerd bij 18 ° C is het een leuke metgezel voor diverse kaasgerechten. Een wijn om bij voorkeur binnen de 3 jaar te drinken.