The World 50 Best restaurants en BBVA lanceren nieuwe opleidingskansen voor jonge chefs

De 50 Best Restaurants-organisatie ter wereld en Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) kondigen nieuwe studiebeurzen aan die unieke kansen zullen bieden aan ambitieuze chef-koks van over de hele wereld.

Het jaarlijkse beurzensysteem identificeert getalenteerde chefs en probeert hun potentieel te ontwikkelen met behulp van stages of ‘podia’ in de keukens van enkele van ‘s werelds beste restaurants. Voor de inaugurale beurs in 2018 wordt de ontvanger uitgenodigd om gedurende drie maanden in Mugaritz in San Sebastian, en Atelier Crenn in San Francisco, VS, te werken. Hij of zij zal ook naar Spanje worden gevlogen om de World’s 50 Best Restaurants 2018-awards in juni volgend jaar in Bilbao bij te wonen, waar deze laureaat wordt gelauwerd in aanwezigheid van ‘s werelds toonaangevende chef-koks en media.

Aspirant-koks met minder dan drie jaar ervaring in een professionele keuken, evenals ambitieuze culinaire studenten, kunnen zich hier online aanmelden. De beurs staat open voor chef-koks van 18 jaar en ouder uit alle delen van de wereld. Het drie fasen tellende proces zal worden gecontroleerd door het ‘50 best team’ met inbreng van chef-koks Andoni Luis Aduriz van Mugaritz en Dominique Crenn van Atelier Crenn maar ook vertegenwoordigers van BBVA. De volledige details van de algemene voorwaarden voor deelname worden uiteengezet op de beursintroductie-website.

Andoni Luis Aduriz, chef-eigenaar van Mugaritz: “We zijn blij om deel uit te maken van deze beurs. Mijn ouders hadden niet de middelen om mijn culinaire studies te betalen en ik kon geen toegang krijgen tot de kennis waarnaar ik honger had. Soms moet je die deuren op een andere manier openen. Daarom zijn initiatieven als de 50 beste BBVA-beurzen belangrijk, ze helpen talent te ondersteunen, ongeacht de middelen waartoe ze toegang hebben. Als je werkt aan een andere wereld, moet je nieuwe wegen openen voor diegenen die eraan willen meewerken.”

Dominique Crenn, chef-eigenaar van Atelier Crenn: “Het leven gaat over mensen inspireren, maar ook geïnspireerd worden door anderen; over nieuwsgierig zijn, maar ook de volgende generatie aanbieden wat je hebt geleerd. Deel uitmaken van dit mentorschap is echt een geschenk voor ons, en helpt ons te begrijpen waar we vandaag zijn en waar we morgen kunnen zijn. ”

William Drew, groepsredacteur van ‘s werelds 50 beste restaurants: “We zijn verheugd dat we eerste beurssysteem kunnen lanceren in samenwerking met BBVA. De 50 beste restaurants ter wereld vieren natuurlijk de elite van de restaurantwereld, maar dit geeft ons een kans om de volgende generatie geweldige chef-koks te helpen koesteren. We zijn overweldigd door de steun die dit initiatief heeft gegenereerd in de wereldwijde restaurantgemeenschap.”

Oscar Moya, Global Head of Branded Content and Sponsorship BBVA: “We zijn blij om samen met ‘50 Best’ kansen te kunnen creëren voor aspirant-koks. We willen ‘Iedereen de kans geven’ en zijn zeker dat we met 50 Best dit zullen realiseren in de actuele culinaire wereld. Bovendien zijn we Mugaritz en Atelier Crenn erg dankbaar voor het helpen verwezenlijken van deze droom. ”

De ontvanger van de beurs zal zijn/haar ervaringen in de gastrestaurants vertellen en de resultaten worden gedeeld via de ‘50 beste’, BBVA en de sociale mediakanalen.