Amour de Deutz rosé- millésime 2006

Deze cuvée bevat 55% Pinot Noir afkomstig van geselecteerde percelen in de gemeenten Ay, Verzenay en Bouzy en 45% Chardonnay van cru’s uit Avize, Chouilly en Villers-sur-Marmery.

Het specifieke van deze wijn vindt zijn oorsprong, tijdens de assemblage waarbij 8% van een grote Pinot Noir wordt toegevoegd. Deutz selecteerde hiervoor het perceel ‘La Pelle’ in Ay en de percelen ‘Cumaine’ en ‘Charmont’ in Mareuil-sur-Ay.

Deze millésime biedt een weelderige roze-goudkleurige mantel met fijne bubbels die een elegant cordon vormen. In de neus licht prikkelend waarbij verleidelijke en subtiele aroma’s vrijkomen van houtvruchten en aalbessen, met enkele fijne vanilletoetsen. In de mond tegelijk geraffineerd en complex. De delicate toetsen van geplette aardbei, cassis en kruiden dansen figuurlijk en harmonieus op het smaakpalet en geven bij afdronk enkele miniscule accenten van gebak. Prettig evenwicht met sterke aromatische toetsen en fijne textuur. De wijn toont met een aangename lange afdronk, nu reeds een grote rijkdom die zich ongetwijfeld verder zal ontwikkelen.

Champagne Amour de Deutz rosé 2006 is een wijn voor grote momenten. Uitzonderlijk als aperitief, begeleidt hij evenzeer fijne, delicate en harmonieuze bereidingen. Hij vormt een leuke compagnon bij kreeft, fijne vissoorten zoals wilde roodbaars en zonnevis, maar gaat evenzeer samen met een carpaccio van kobe rund, melklam en duif met kersen.