Canard-Duchêne authentic brut: sprankelende harmonie gebotteld

Cupido kan zo van die mirakels tot stand brengen. Iets meer dan 150 jaar geleden liet hij kuiper Victor Canard uit de Champagne zwichten voor de charmes van wijngaardenierster Léonie Duchêne. En… acht jaar later was de champagne Canard-Duchêne geboren!

Na anderhalve eeuw gaat het merk, nu in handen van de groep Thienot, nog altijd prat op zijn prestigieuze verleden, maar meer dan ooit positioneert het zich als een product met een uitgesproken persoonlijkheid. Dat sterke karakter is niet alleen een gevolg van een bevoorrading met de mooiste pinot noir, afkomstig van de Coteaux de Ludes, in het natuurpark van de Montagne de Reims maar ook van het talent van een uitzonderlijke keldermeester, Laurent Fédou, die het merk elk jaar opnieuw een opmerkelijk constante kwaliteit weet te geven.

Eric Pierret verdeelt het gamma in België, via zijn vennootschap La Route du Vin. Het omvat een reeks producten waarvan de traditionele ‘brut zonder jaartal’, hier ‘Authentic Brut’ genoemd, de hoeksteen vormt. Binnen het assortiment van Canard-Duchêne biedt de Authentic Brut een goede samenvatting van de spirit en de waarden van het merk. De combinatie van frisheid en intensiteit drukt perfect het grootse en natuurlijke karakter van de Champagne uit.

Een fijne pareling verlevendigt de strogele kleur en de assemblage onderstreept op volstrekt natuurlijke wijze al het goede van de pinot noir. Naast het intense boeket van verse vruchten verrassen de mooie fruitige accenten in de aanzet, met vleugjes appel en mirabel. Een aangename toets van brioche, kenmerkend voor een goede rijping, geeft de wijn zijn mooie lengte. En aan het eind overheerst zonder enige twijfel het gevoel van harmonie.

Verkrijgbaar in de supermarkt, voor de aanbevolen prijs van 26,99 € in promotie 2+1 (2 flessen kopen = 1 fles extra gratis) en ook bij Match aan de prijs van 23,90 € (met 20 % korting).

La Route du Vin – Laneaustraat 103 – 1020 Brussel – Tel.: 02 426 20 80

E-mail: info@larouteduvin.com                           web: www.larouteduvin.com