Anantara: 2de locatie in Portugal

Anantara Hotels, Resorts & Spas kondigt een spannende toevoeging aan het portfolio van het merk in Portugal aan. Als onderdeel van Anantara’s strategische uitbreiding in heel Europa, zal Anantara Royal Vila Viçosa in 2024 worden gelanceerd als het tweede Anantara-eigendom in Portugal. Gelegen in de opkomende toeristische regio van Alentejo, is het kleine stadje Vila Viçosa bekend als de “Prinses van Alentejo” en wordt beschouwd als een van de meest charmante juwelen van het gebied.

Het hotel beschikt over 50 gastenkamers, 10 suites, 16 residenties, een binnen- en buitenzwembad en meerdere eetgelegenheden, waaronder een stijlvol restaurant en bar, een privéruimte voor lekker eten en een wijnkelder. Een Anantara Spa, een fitnessruimte en drie conferentiezalen zullen ook deel uitmaken van de voorzieningen van het resort.

Het project is een strategisch partnerschap tussen de Portugese groep Investaureum en Anantara, met als doel een voormalig klooster in Vila Viçosa, een iconisch en prestigieus gebouw uit de 15e eeuw, te transformeren tot een luxe vijfsterrenhotel. Anantara zal zijn ervaring-geleide authentieke luxe naar dit prachtige pand brengen.

Anantara Royal Vila Viçosa wordt verdeeld over drie verdiepingen, met drie restaurants, een 40-meter buitenzwembad, een Anantara Spa met een binnenzwembad, naast de residenties. Bij het herontwerp wordt ernaar gestreefd de kenmerken van de oorspronkelijke ruimtes van het voormalige klooster te benadrukken en wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en groei van deze idyllische locatie in het zuiden van Portugal.

Anantara debuteerde in 2017 in Europa met de lancering van een rustige oase aan de Portugese zuidkust, Anantara Vilamoura Algarve Resort, gevolgd door een luxe retraite in Marbella, Anantara Villa Padierna Palace Resort. Het merk zette zijn uitbreiding in Europa verder met  de opening van Anantara Palazzo Naiadi Rome en Anantara New York Palace Boedapest.