Antoine Lehebel vertegenwoordigt België op ASI Best sommelier of the World

Antoine Lehebel, sommelier van het Brusselse restaurant BonBon zal België volgend jaar vertegenwoordigen op A.S.I. Best Sommelier of the World in Antwerpen. Als beste Belgische sommelier van 2014 is Antoine Lehebel dé geschikte kandidaat om onze Belgische tricolore te verdedigen tijdens de volgende en meteen ook 50ste editie van A.S.I. Best Sommelier of the World. De wedstrijd vindt plaats in maart 2019 in Antwerpen.

Antoine (geboren in 1982) heeft er al een indrukwekkend parcours opzitten. Zo werkte hij in Groot-Brittannië (Rasoi Vineet bhatia, 1 Michelinster), Londen en Frankrijk (Les Prés d’Eugènie, 3 Michelinsterren; Michel Chabran, 1 Michelinster; Charlemagne, 1 Michelinster) voor hij zich settelde in België in 2013 bij la Villa Lorraine in Ukkel (1 Michelinster). Sinds mei 2018 is hij sommelier bij BonBon (19,5/20 Gault & Millau, 2 Michelinsterren), het restaurant van één van onze grootste gastronomische talenten, Christophe Hardiquest.

Zo’n uitstekend palmares komt er uiteraard niet zomaar. Antoine leerde de knepen van het vak aan de prestigieuze school WSET en ontving het diploma Advanced Sommelier bij The Court of Master Sommeliers. Hij ontving in 2014 de titel van beste sommelier van België en dong in 2016 mee naar de prijs van beste sommelier van de wereld in Mendoza in Argentinië waar hij op de 20ste plaats eindigde.

“Sommellerie leer je op restaurant, maar je kan je niet ontdoen van het service aspect dat ermee gepaard gaat. Het is een beroep dat constant evolueert en dat vertaalt zich naar het beheer van het team, maar ook naar het overbrengen van die zin en passie naar de nieuwe generaties toe”, aldus Antoine Lehebel.

Over de toekomst van het vak is hij duidelijk: “Mijn professionele omgeving is een wereld die constant evolueert. We moeten de nieuwigheden en trends dan ook op de voet volgen. Een sommelier vinden we in de toekomst niet enkel in sterrenrestaurants, maar in alle soorten horecazaken. Kijk maar naar de vele wijnbars die er vandaag zijn. Zij hebben een uitstekend en specifiek aanbod aan wijnen waar sommeliers een essentiële rol bij kunnen spelen.”