Le Café de Paris – Luxembourg

Dit legendarische Luxemburgse adres werd heringericht door binnenhuisarchitect Pascal Allaman, bistro-achtige inrichting, met hoge tafels en oude bar in email van Briare. Alles in blauwtinten, kopertinten en tabaksleder, bekrachtigd door zwart-witte friezen, zonder meer een hedendaagse eye-catcher.

Le Café de Paris is de nieuwste aanwinst van Hotel Place d’Armes, waarbij de globale culinaire uitbouw in handen is van sterrenchef Frabrice Salvador, die hier over een uitvoerende staf beschikt.

Het culinaire aanbod richt zich hoofdzakelijk op traditionele brasseriegerechten doorspekt van verse seizoenproducten en typisch Luxemburgse specialiteiten, terwijl hun presentatie toch een leuk decoratief accentje meekrijgt. De non stop keuken tussen 12 en 22 uur wordt zowel in het Café geserveerd als op de beide terrassen van de exploitatie, zo nodig verwarmd.

Gasten kunnen hier genieten van het menu van de chef. 35€, bestaande uit voorgerecht, suggestie van de chef en dessert; voorgerecht en dessert kunnen vrij gebeuren op de kaart.

In het aanbod van Le Café de Paris: tonijnsalade met gekookt ei, croutons, komkommers, kappertjes, vinaigrette – Croque biologisch brood Campagne, hoofd van de saus, gedroogd rundvlees, geit – Burger Fabrice, broodjes maïs, gemalen rundvlees, geheime saus, tomaat, sla, augurken, verse frietjes – rundvlees Black Angus, romige saus, verse frietjes en salade – cassoulet toulousain, een recept van de familie Fabrice.

De kaart bestaat verder uit starters, dishes en desserts, maar biedt eveneens een segment quick snack met sla zoals een goat cheese tomato sandwich of gourmet toasted sandwich. Gasten kunnen eveneens opteren voor ‘something sweet’ of something frozen’.

Alle opties van de drankenkaart zijn zowel bij de bubbels, de rosé, witte en rode wijnen verkrijgbaar per glas of per fles. Het wijnassortiment is niet ‘buitengewoon uitzonderlijk’, maar biedt wel een aantal leuke en vooral lekkere referenties aan een beslist aanvaardbare prijs.

Le Café de Paris vormt samen met de stedelingen, een figuurlijke kameleon. Familiale gastheer voor een maaltijd op zaterdagmiddag, elke ochtend worden koffie en croissants met de stamgasten gedeeld, net als in elke typische Parijse bistro, of ontvangt werknemers op zoek naar een intens ontspannend moment na hun dagtaak. Borden, tapas, snacks en cocktails worden gedeeld als uitlaatklep voor de dagelijkse stress, maar ook als aanzet van een leuke maaltijd in aangenaam gezelschap.

Le Café de Paris – Place d’Armes 18 –Luxemburg

Gesloten op zondag en maandagavond in de winter.

Culinaire commentaren:

Michelin:       bistrokeuken

regionale recepten

Cosy inrichting

Traditionele Luxemburgse producten

GaultMillau:  12/20

Delta:             Franse bistrokeuken

terras van 60 personen