Antwerpen proeft

Antwerpen Proeft, als pionier gestart in 2007, geldt als een vaste waarde op de culinaire en toeristische agenda, met bezoekers uit heel België en Nederland. Het festival heeft in 2024 plaats van donderdag 9 mei (Hemelvaart) tot en met zondag 12 mei (nationale Moederdag), in en rond de Antwerpse Waagnatie.

Gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens anders vind je als bezoeker – helemaal live – op één adres en op één moment zo veel topgerechten voor een fractie van de restaurantprijs.

Toonaangevende speciaalzaken en artisanale namen staan eveneens op de affiche. Gratis kookdemonstraties op de ATAG Live Stage, workshops bij Vins de Bordeaux en Weber en proeverijen zijn andere attracties, net als een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en een bruisende festivalsfeer. Antwerpen Proeft is meer dan gewoon een middag of avondje uit. Het is een unieke culinaire ontdekkingsreis, dicht bij huis, en een feest voor alle zintuigen.

Het evenement heeft sinds 2013 plaats aan de Waagnatie, in de wijk het Eilandje. Met zowel indoor als outdoor overdekte stands van restaurants, bars en terrassen kan Antwerpen Proeft alle weersomstandigheden aan.

Headline Partner van Antwerpen Proeft is producent van keukentoestellen en wijnklimaatkasten ATAG, we love to cook.