Au Repos des Chasseurs – Watermaal Bosvoorde

Watermaal Bosvoorde was indertijd voor de stedelingen het doel voor een uitstapje met de familie. De vijvers, viswaters en bossen waren bijzonder in trek voor langere wandelingen, maar genoten evenzeer belangstelling van naarstige jagers. Wellicht heeft het spijshuis dat in het begin van de 19de eeuw werd opgericht vlakbij het ongerepte Zoniënwoud, zijn naam aan deze aspecten te danken, al ligt het ietwat buiten het traditionele wandelcircuit.

Vrij snel werd het een echte pleisterplaats voor lekkerbekken die volop genoten van de paling in ‘t groen, boterhammen met platte kaas en heerlijk Belgisch bier. Angelo Pépé, de joviale Italiaanse waard die momenteel het pand runt, ontvangt er niet alleen zakenlui maar ook talloze andere gasten. Het gebouw doet denken aan de eerbiedwaardige hotels die men voorheen langsheen de baan naar Parijs vond. Het weelderige decor en de geraffineerde keuken vermaard om klein en groot wild in het seizoen, op houtskool geroosterde vis, blijven bekoren. Vroeger had de eetzaal een eerder burgerlijk karakter, maar schilder Fernand Flausch toverde een Italiaans decor te voorschijn. Deze indruk wordt nog versterkt door het onthaal, de Italianen zijn immers meesters in de diplomatie en weten hun welkom om te toveren tot een ballet zonder de minste stroefheid. Vlotheid en ongeveinsde vriendelijkheid met eindeloze glimlach zijn hun handelsmerk.

De keuken biedt een weldoordacht assortiment van suggesties en verwijzingen naar het moederland. Dominique Terrassino zorgt telkenmale opnieuw voor verrassende combinaties met rasechte Italiaanse bereidingen verfraait met enkele vleugjes Franse charme en zelfs Belgische specialiteiten. De Franse en Italiaanse wijncultuur komt ook in de wijnkaart tot uiting, met een opmerkelijk aantal wijnen van l’Antica Fattoria. Angelo is eigenaar van deze wijngaard die door dochter Milena wordt beheerd met als extra detail het feit dat alle etiketten van deze wijnen een apart design bezitten, waardoor l’Antica Fattoria tot een waar museum uitgroeide.

De kaart biedt een wervelende bloemlezing van uiteenlopende bereidingen die de overheerlijke Italiaanse keuken een welluidende weerklank geeft. Het menu van de chef, een 3-gangenmenu aan 24.5€ biedt een keuze uit zowel 7 voorgerechten als evenveel hoofdgerechten en wordt met een huisgebak afgesloten. Er is eveneens een 5-gangenmenu ‘menu du patron’ beschikbaar aan 41.5€. Hier hebben de gasten bij elke gang een keuze uit twee suggesties.

Het complex bevat naast het restaurant ook een ‘auberge’ van elf kamers waarvan alle ramen op het bos uitkijken. Ook dit detail wend Angelo aan om het comfort van zijn gasten te optimaliseren. Dankzij een uniek terras kunnen de gasten zelfs zonder al te veel inspanningen, de gezonde boslucht inademen. De accommodatie wordt trouwens aangevuld met enkele zalen zodat men hier evenzeer terechtkan voor meetings en evenementen.

Au Repos des Chasseurs – Karel-Albertlaan 11 – 1170 Brussel

Tel 02-660 467 2 – www.repos-des-chasseurs.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  Italiaanse en Franse bereidingen

aangenaam decor

grote variatie in aanbod

in nabijheid van leuke wandelpaden

Delta:             kaart is bloemlezing van Franse, Belgische en Italiaanse keuken

zaal heeft flair van een Italiaanse brasserie

mooi groot terras

ideale locatie voor banketten en feesten