Azienda Agricola Tringali

Familiale wijngaarden die sinds de 14de eeuw nauw verbonden zijn met Castagneto Carducci, hun prestige en populariteit zorgde voor een toonaangevende plaats in lokale besturen met hoogtepunt in 1698.

Het wijndomein omvat 63 acres waarvan 25 ha wijngaarden, aanplantingen van olijfbomen, een b&b en dit alles op slechts 4 km van zee.

Casa al Piano: Bolgheri DOC – 60% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot – 13% alc

De wijngaarden genieten van een mediteraan klimaat op goed gedraineerde gronden, 55 m boven de zee. Aangeplant in 20o0 met 6000 voet per ha met een opbrengst van 6.5ton/ha.

De druiven worden handgeplukt, fermenteren bij 28°c en macereren gedurende 10dagen, waarna de malolactische fermentatie en maturatie 6 maand sur lies duurt met narijpig op fles, eveneens gedurende 6 maand.

Geeft een levendige robijnrode kleur met aroma’s van pruim en rode kers, zorgt voor zachte tannines en aangename afdronk

Bolgheri 1698 Bolgheri DOC – 60% Cabernet Sauvignon – 40% Merlot – 13% alc

Geoogst kort bij de zee in het noordelijk gedeelte van Bolgheri, de wijngaarden genieten bescherming van de omringende heuvels en genieten van milde winters en de zeebries. Eveneens aangeplant in 2000, opbrengst 6.5ton/ ha en 6000 voet/ha.

Handgeplukte druiven die na fermentatie en macertie hun malolactische fermentatie in inox ondergaan, nadien rijping op Franse eik gedurende 12 maand.

Zorgt voor een dieprode kleur met kruidige toetsen in de neus die worden aangevuld met accenten van zwart fruit. In de mond geeft het fruit voor een leuke complexiteit en mooie karaktertrekken.

Bolgheri Superior Renzo DOC – 80% Cabernet Sauvignon – 20% Merlot –13.5 % alc

Stelselmatige aanplantingen sinds 1993 van wijngaarden die van de zeebries genieten in de heuvels, opbrengst 5.5ton/ha en 6000 voet/ha

Handgeplukte druiven die fermenteren bij 30° c, de maceratie duurt 20 dagen waarna de malolactische fermentatie in inox plaatsvindt. Rijpt 18 maand op Franse eik en12 maand op fles, maximale productie van 4000 flessen/jaar.

Zorgt voor een intens rode kleur met mooie glinsteringen, in de neus komen mooie aroma’s vrij van rood fruit met kruidige accenten. Zorgt in de mond voor fruitige toetsen die elegant op de smaakpapillen inspelen en uitmonden in evenwichtige tannines. De subtiele houttoetsen zorgen voor een aangename lange afdronk. De wijn is een perfecte compagnon voor gegrild rood vlees en wild.