Tenuta San Guido

In de vroege 20-er jaren droomde markies Mario Incisa delle Rochetta ervan zijn eigen wijn aan te maken die voor hem, net als voor het vergrote deel van de Italiaanse aristocratie de gelijke was van hun ideaal, nl de Bordeauxwijn.

Toen hij op een dag de Toscaanse Sangiovese ontdekte kreeg zijn droom een nieuwe impuls en werden de wijngaarden van Toscane die net als de Bordeauxwijnen op een ondergrond van graves werden geteeld, een nieuw streefdoel en tegelijk obsessie. Dit wijnhuis op 13 km van de zee biedt ruim 2500 hectaren eigendom opgesplitst in wijngaarden, olijfbomen, bos en landerijen en biedt drie belangrijke Bolgheri DOC wijnen.

Sassicaia 85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc – 13.5% alc.

De bessen krijgen een fermentatie in inox onder gecontroleerde temperatuur, beide rassen macereren gedurende 15 dagen, waarna een rijping volgt van 24 maand op Franse eik en 6 maand op fles.

De Sassicaia geeft een intense robijnrode kleur in het glas, zorgt voor elegante maar toch complexe aroma’s in de neus, die in de mond overgaan in zoeterige en zachte tannines maar uiteindelijk uitmonden in een lange en evenwichtige afdronk.

Guidalberto: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot – 14% alc.

Bessen fermenteren 15 dagen in inox onder gecontroleerde temperatuur, wordt nadien overgepompt in eiken vaten voor een rijping van 15 maand, hiervoor wordt meestal een beroep gedaan op Franse eik, maar een klein percentage rijpt ook op  Amerikaanse eik waardoor de wijn een speciaal karakter meekrijgt. De eindrijping vindt plaats op fles en dit gedurende drie maand.

Het resultaat is een intense purperen kleur met stevige aroma’s in de neus. In de mond vormt het rijp zwart fruit een mooi onthaal aangevuld met delicate ronde tannines wat uiteindelijk zorgt voor een mooie evenwichtige afdronk.

Le Difese: 70% Cabernet Sauvignon  – 30% Sangiovese

Beide rassen fermenteren apart; de Cabernet fermenteert in inox gedurende maximaal 15 dagen, terwijl de Sangiovese 16 tot 18 dagen fermenteert, eveneens in inox. Vooraleer te worden gemengd rijpen beide gedurende 12 maand op eik, voor beide is dit 50/50 Franse en Amerikaanse eik.

Een stevige mooie kleur is het resultaat, een wijn met mooie textuur, leuke fruitige toetsen die aangename tannines aangeeft en zorgt voor een zachte afdronk.