Balls & glory verovert Leuven

Balls & Glory Leuven opende net voor de eindejaarsfeesten zijn deuren voor het grote publiek. Ballenkoning Ballieu slaagt erin elke zaak zijn eigenheid mee te geven. In Leuven werd een kale garagebox omgetoverd tot een volwaardig restaurant met rock-‘n-rollinterieur. De ruwe bakstenen, open keuken, stalen structuur voor de verlichting en hoge plafonds geven het restaurant een industriële look mee.

Net als elders zorgden ook hier de overtheerlijke kalkoenballen voor talrijke feilloze kerstdiners. De eeuwenoude vraag ‘wat schaft de pot bij het feestdiner?’ werd eenvoudigweg opgelost met een leuk feestmaal. De kalkoenballen van Balls & Glory, gebaseerd op het recept van de papa van Wim Ballieu: gehakt, kalkoen, pistachenoten en heerlijk zurige veenbessenvulling, waarbij de gehaktbal zich als kalkoen vermomt tussen twee kalkoenbillen en wordt geserveerd met verse kroketten, bruine jus, witloof én boontjes gerold in spek, werd een onbetwistbare kerstklassieker in een modern jasje.

Het intussen al vierde gehaktballenrestaurant van Wim Ballieu behoudt zijn succesformule, maar voegt in Leuven wel een nieuwe service toe. Geen zin om de deur uit te gaan? Balls & Glory Leuven komt je ballen thuis leveren op een ecologische manier: met de fiets! Een ander nieuwtje is de ballenplank: extra veel ballen voor extra grote groepen, because Balls & Glory loves its groups! Zowel in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven verkrijgbaar.

How do you like your balls? Zoals elke Balls & Glory heb je ook in Leuven dagelijks de keuze tussen reuzegrote gehaktballen op basis van varkensvlees, kip of een veggie-exemplaar. Wat de ballen bijzonder en geliefd maakt, is hun smeuïge, verrassende vulling. Je krijgt je gehaktbal geserveerd samen met een stoemp of een slaatje van het seizoen en als afwerking heerlijke sauzen. Op tafel vind je gratis kraantjeswater en vers fruit. Voorts kun je ook een ball of the day uit het vuistje bestellen voor onderweg, of kiezen voor een van de twaalf seizoensballen uit de koeltoog, die je dan thuis afbakt.

Balls & Glory houdt van ambacht en traditie, maar dan wel in een hedendaags jasje. Bart Syryn van De Heerlijkheid, een traditionele varkenskwekerij, maakt heerlijke hesp en paté die je vanaf nu als winters aperitief kan bestellen samen met zuurdesembrood, echte boter & pickles, € 6 per plank

Balls & Glory Leuven – Tiensestraat 31 – 3000 Leuven – leuven@ballsnglory.be

Open van maandag tot zaterdag van 10 tot 21 uur, op zondag gesloten